HZVV buigt achterstand om in oefenwedstrijd bij MSC

Meppel/Hoogeveen: HZVV heeft dinsdagavond een oefenwedstrijd met 3-4 gewonnen van MSC. Op sportpark Ezinge boog de ploeg van trainer Gert van Duinen na rust een 3-1 achterstand in de slotfase om tot een overwinning. Grote man aan de kant van HZVV was Kelly Fernando Joao.

Door: Jorn Schonewille

HZVV kwam, na een rommelige openingsfase, vroeg op achterstand. Via Sander Dzemidzic kwamen de Rood-witten na 22 minuten op gelijke hoogte. Na deze goal nam HZVV het initiatief in handen maar was het MSC wat de beste kansen kreeg. De Meppelaars liepen nog voor rust uit tot 3-1, maar verzuimden vlak voor en na rust verder afstand te nemen.

Yoran Popovic scoorde in de 52e minuut, op aangeven van Kelly Joao, de aansluitingstreffer. Hierna was HZVV de baas op het veld en kwam het nog weinig in de problemen. MSC-doelman Benjamins had op doelpogingen van Mulder, Ronkes en Manusiwa nog een antwoord, maar was kansloos op een lage schuiver van Joao; 3-3. In de 88e minuut was het diezelfde Joao die zijn ploeg naar de overwinning schoot. HZVV-speler Tim Mulder speelde in Meppel de gehele wedstrijd en was verheugd met het spel van Joao: ‘’Kelly was erg dreigend en schakelde zijn directe tegenstander vaak uit’’, vertelt hij.