Algemeen

Vrijwilligers Pierenbadje Krakeel ontvangen estafettestok

Hoogeveen – De vrijwilligers van het pierenbadje in Krakeel zijn uitverkoren door de vrijwilligers van het Sport- en Cultuurkamp om de estafettestok voor hun vrijwillige inzet in ontvangst te nemen. Vrijwilligster Antje Prins vertelt: “zij verdienen echt deze waardering, de werkgroep zet zich enorm in voor de wijk.”

Het pierenbadje is er al meer dan 40 jaar en is met meer en minder succes in gebruik geweest gedu-rende die jaren. De laatste jaren is de werkgroep Pierenbadje De Kroon goed en serieus bezig met activiteiten en netjes houden van het pierenbadje. Niet voor niets was de werkgroep ook de win-naar van de wijkverkiezing in mei van dit jaar.

De werkgroep is deze zomer goed op de proef gesteld, want met zo’n warme zomer waar geen eind aan kwam, ze hadden het er erg druk mee. Het lag regelmatig helemaal vol rond het badje en er zijn verschillende activiteiten georganiseerd voor de jongste jeugd in en rondom het pierenbadje. De bewoners hebben ervan genoten.

In aanloop naar het komende zomerseizoen is het noodzakelijk dat het badje groot onderhoud krijgt. Frank Snippe vertelt dat het beton moet worden bijgewerkt en dat de verf opnieuw moet worden aangebracht. “Daar kunnen we zeker nog hulp bij gebruiken, en de middelen zijn ook nog niet helemaal rond. We pakken telkens kleine projecten aan, zoals de aanleg van een zandbak, een opberghok voor het schoonmaakmateriaal en veldkeien op het grasveld. Het onderhoud is wel een groot project, maar noodzakelijk voor het behoud.” “Het is fijn dat het is opgevallen dat we er samen hard aan werken en de estafettestok is een mooie beloning”, aldus Jurgen Karperien die namens de werkgroep de estafettestok in ontvangst neemt.

Foto: Namens de werkgroep Pierenbadje neemt Jurgen Karperien de estafettestok over van de vrijwilligers van het Sport- en Cultuurkamp
Foto: © VrijwilligersHoogeveen

Geef een reactie