Jong Hoogevener van het jaar Stefan Alles geeft alles voor de Wintertijd Challenge

Hoogeveen – De 10-jarige Stefan Alles zet zich ook dit jaar weer vol overgave in voor de Wintertijd Challenge die op zaterdagmiddag 27 oktober a.s. in het Activum aan de Sportveldenweg in Hoogeveen wordt gehouden. De opbrengst van deze Challenge is bestemd voor Spieren voor Spieren, een stichting die zich inzet voor (de toekomst van) kinderen die lijden aan een spierziekte.

Deelnemer Stefan Alles: “Meedoen is leuk en belangrijk”

“Dit is de derde keer dat ik meedoe,” aldus Stefan. “Ik ga weer zoveel mogelijk flessen inzamelen. Meedoen aan de Wintertijd Challenge vind ik leuk. Maar het is ook belangrijk, hoor! Ik vind het fijn als ik wat kan doen voor kinderen die last hebben van een spierziekte.”
Stefan weet zelf heel goed hoe het voelt wanneer je lichaam niet kan of doet wat jij graag wilt. Er is lang gedacht dat hij ook leed aan een spierziekte door zijn lage spierspanning, maar dat bleek niet zo te zijn. Stefan heeft DCD. Dit is een ontwikkelingsstoornis waardoor hij alledaagse taken minder makkelijk kan uitvoeren dan leeftijdgenoten. Maar ook al heeft Stefan dus zelf geen spierziekte, hij zet zich wel voor de volle honderd procent in voor spierzieke kinderen. “Natuurlijk doe ik weer mee. En ik hoop dat veel kinderen en volwassenen dat ook doen. Het is hartstikke hard nodig.”

Jong Hoogevener ruilt van stoel met wethouder
Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Hoogeveen maakte burgemeester Karel Loohuis bekend dat Stefan Alles de allereerste Jong Hoogevener van het Jaar is. Hij werd door een kinderjury gekozen vanwege zijn niet aflatende inzet voor Spieren voor Spieren. Op deze eretitel is Stefan natuurlijk heel erg trots. De titel brengt ook allerlei leuke activiteiten met zich mee. Zo ruilde hij een dag met wethouder Gert Vos. Stefan nam plaats aan de tafel van het college van Burgemeester en Wethouders en Vos ging op pad om flessen in te zamelen. Wethouder Vos: “Wanneer de Jong Hoogevener van het Jaar, Stefan Alles, je vraagt om je gezonde spieren in te zetten voor zieke spieren dan zeg je natuurlijk direct ja!” Hij nam zijn taak heel serieus. Wethouder Vos ging op de skelter de buurt rondom het raadhuis in. Hij vroeg ook groep 5-6 van OBS Het Rasholt om flessen in te zamelen. Dat was een groot succes. Met een kofferbak met maar liefst zo’n 200 lege flessen keerde hij terug. Deze overhandigde hij plechtig aan Stefan. Van de rolwisseling tussen Stefan Alles en wethouder Vos werd een mooi filmpje gemaakt, waarin Vos zijn bijdrage besluit met een duidelijke oproep: “Help ook mee, zet je gezonde spieren in voor zieke spieren.” Hoewel Stefan het best interessant vond om aan de collegetafel te zitten, vond hij het niet erg om zijn plaats weer aan de echte wethouder af te staan. “Ik doe liever iets, hoor. Al dat gepraat…”

Wie helpt Stefan?
Wie Stefan helpen wil met het inzamelen van zoveel mogelijk flessen en dus zoveel mogelijk geld voor Spieren voor Spieren kan vanaf 1 oktober zijn statiegeld doneren bij AH Offerein in winkelcentrum De Weide of winkelcentrum de Nije Nering. Er is inmiddels ook een inzamelpunt bij de basisschool De Schuthoek waar Stefan op zit. Het doel dat Stefan zich stelt is duidelijk. “Ik wil minimaal € 500 inzamelen.” Natuurlijk hoopt hij op meer, veel meer. Want het is zo hard nodig.
Stefan helpen kan ook door geld te storten op zijn actiepagina op de website van de Wintertijd Challenge Hoogeveen https://hoogeveen.wintertijdchallenge.nl/challenge/stefans-flessenactie

OBS De Schuthoek
“Wij vinden het zo mooi dat een van onze leerlingen zich zo inzet om andere kinderen te helpen, dat wij als school natuurlijk niet achter wilden blijven. Daarom organiseren wij ook dit jaar weer een sponsorloop,” vertelt leerkracht Renee ten Caat enthousiast. “Alle klassen van De Schuthoek stimuleren wij om hieraan mee te doen. De klas die het meeste geld bij elkaar brengt, krijgt een leuke attentie, beschikbaar gesteld door Bruna de Weide.”

Doe ook mee!
De Wintertijd Challenge zelf vindt als gezegd op zaterdagmiddag 27 oktober plaats in het Activum aan de Sportveldenweg in Hoogeveen. Daar vinden dan verschillende activiteiten plaats. Zo kunnen kinderen naar hartenlust apenkooien. Ook wordt de Twee Gezusters Korfbalchallenge georganiseerd. Een van de twee gezusters, Rianne Bijl, maakt deel uit van de werkgroep die de Wintertijd Challenge organiseert. “Als Twee Gezusters doen wij voor het tweede jaar mee. Wat is er nou mooier wanneer je met het inzetten van je gezonde spieren een bijdrage kunt leveren aan het welzijn van mensen, kinderen vaak, die het minder getroffen hebben. Wij hopen dan ook dat heel veel mensen onze initiatieven ondersteunen en meedoen aan een van de activiteiten.

De grote, afsluitende activiteit van de Wintertijd Challenge in Hoogeveen is Every Body Dance Now. Hieraan kan in principe iedereen deelnemen door zich in te schrijven via de website van de Wintertijd Challenge Hoogeveen. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat elke deelnemer zich zoveel mogelijk laat sponsoren door familie, vrienden en bekenden.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord