Tribute to Johnny Cash en The High Kings in Het Podium

Def Americans tribute to Johnny Cash

Hoogeveen – Het Podium heeft een concert van Def Americans bijgeboekt op zaterdag 9 maart 2019. De mannen brengen dan een eerbetoon aan het optreden van Johnny Cash dat vijftig jaar geleden plaatsvond in de San Quentin gevangenis. Eerder dit jaar stond Def Americans al als Johnny Cash tribute voor een uitverkocht Podium, met nummers van Johnny Cash live at Folsom Prison. Kaarten zijn vanaf vandaag verkrijgbaar via hetpodium.nl, telefonisch op 0528-280180 of aan de kassa van De Tamboer.

Live in San Quentin
Net als zijn voorganger ‘at Folsom Prison’ is Johnny Cash Live at San Quentin dit een bijzonder ruwe en rauwe registratie van een optreden in een zwaarbewaakte gevangenis. Tijdens de tweede uitvoering van zijn net geschreven song over San Quentin brak er nog net geen gevangenisopstand uit volgens ooggetuigen. Het was ook de plek waar Cash een songtekst uit zijn koffertje liet halen om vervolgens met zijn band voor de eerste keer “A Boy Named Sue” te spelen. Tijdens het optreden werden Cash en zijn band bijgestaan door Carl Perkins, the Carter Sisters en de Statler Brothers. Nu, 50 jaar, later brengt Def Americans Johnny Cash Tribute het legendarische gevangenis concert van the Man in Black naar het Hoogeveense publiek.
Kaarten verkrijgbaar via: Kaartverkoop

Foto: Gijs-Spierings

 

The high kings komen terug naar Hoogeveen

Hoogeveen – Op woensdagavond 31 oktober komt de Ierse band The High Kings naar Het Podium. Het belooft een topshow te worden vol Ierse sing-a-longs en eigen werk. Dat de mannen een feestje kunnen bouwen, is één ding dat vast staat. In 2017 verkochten ze zes van de zeven shows van hun Benelux tour uit, waarmee ze onder andere voor een uitverkochte De Tamboer stonden. Nu zijn ze terug met een nieuwe show. 

Irish Folk Band of the Year
In Ierland zijn The High Kings zonder twijfel de grootste Irish Folkband. Meteen na hun eerste album ontvingen ze de titel Irish Folk Band of the Year. Hun vier daarop volgende albums bereikten de platinum status. Met energieke concerten maken de mannen hun reputatie als fenomenale liveband meer dan waar. De bezielde multi-instrumentalisten bespelen samen meer dan 13 instrumenten. Op hun repertoire staan unieke, eigen nummers, maar ook bekende Ierse ballads en traditionele Ierse sing-a-longs als The Wild Rover, The Leaving of Liverpool, Whiskey in the Jar, Fields of Athenry en meer. Soms in een Kings-jasje, soms niet.

Kaarten zijn verkrijgbaar via hetpodium.nl, telefonisch op 0528-280180 of aan de kassa van De Tamboer.

Geef een reactie