HODO bindt ook Schoonebeek aan de zegekar.

Hollandscheveld – De ploeg van trainer André Blom heeft wederom 3 punten toe kunnen voegen aan het puntentotaal. HODO won met maar liefst 1-5 van Schoonebeek, de thuisclub kwam daardoor dieper in de zorgen want het was de derde nederlaag op rij. HODO daarentegen gaat fier aan kop in de 4e klasse E en de ploeg liet vandaag zien dat het voetballend gezien een maat te groot was voor Schoonebeek. Hoogtepunt van de wedstrijd was de fraaie treffer van Jorn Smit die terug kon zien op een uitstekende wedstrijd.

HODO kende ook in deze wedstrijd een droomstart, want na 8 minuten lag de bal al achter Schoonebeek doelman Martin Berens. Het was Dennis van Veen die de 0-1 aantekende na een perfecte pass van Ricardo Benjamins. HODO bleef in het restant van de 1e helft de bovenliggende partij en het had zelfs op een 0-2 voorsprong kunnen komen. Martijn Dekker kreeg een prima kopkans, maar de jonge spits kopte de bal net over het Schoonebeek doel. HODO kwam echter net voor rust toch op een 0-2 voorsprong. De gasten uit Hollandscheveld kregen een terechte strafschop nadat Patrick Timmerman in het 16 meter gebied gehaakt werd door Schoonebeek verdediger Leon Steffens. De strafschop werd onberispelijk ingeschoten door Dave Padding. De 0-2 voorsprong was een terechte afspiegeling van de verhoudingen op het veld. Direct na rust kon HODO het goede spel voortzetten en het werd gevaarlijk via een vrije trap van Dave Padding. Ook kreeg Jorn Smit nog een goede kans, maar hij kon deze kans niet verzilveren. Schoonebeek kreeg een goede kopkans via spits Niek Huser, maar hij kopte de bal over het HODO doel. In de tegenstoot was het HODO dat de wedstrijd definitief in het slot gooide, Dave Padding maakte zijn tweede treffer van de middag en dat bracht de stand op 0-3. Direct daarna maakte Jorn Smit een fantastische goal, met een prachtige boogbal verschalkte hij Schoonebeek keeper Berens en dat betekende de 0-4. Net voor tijd kreeg Schoonebeek nog de eretreffer, invaller Ric Smit maakte uit de kluts de 1-4. Het slotakkoord was voor HODO, Jorn Smit maakte ook zijn tweede treffer van de middag. Een goede solo bekroonde hij met een doelpunt en hij zette de 1-5 eindstand op het scorebord. De wedstrijd zat er bijna op toen invaller Stefan Kikkert op een onhandige manier zijn tweede gele kaart kreeg en dus het veld moest verlaten. Dit was een smetje op een dag waarop HODO terug kan kijken op een prima gespeelde wedstrijd.
Man van de wedstrijd: Jorn Smit.