Vechtlust Noordscheschut niet beloond

Noordscheschut – Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut ook de derde wedstrijd in de 1e Klasse E niet kunnen winnen. Ook deze speelronde kwam de equipe van oefenmeester Marc van Meel op achterstand, rechtte de rug, maar stond na negentig speelminuten andermaal met lege handen. Zodoende kon opponent Be Quick Dokkum drie punten bijschrijven en wacht Noordscheschut nog steeds op het eerste wedstrijdpunt.

Ten opzichte van de vorige week was het elftal van de thuisploeg op enkele plaatsen gewijzigd. Ton Kamping nam in de frontlinie de plaats in van Nick Koster en Kevin van Dalen maakte zijn rentree op de vrijgekomen plaats in de defensie. Op een zonovergoten sportpark De Meulewieke waren de toeschouwers getuige van een onwennige en slordige openingsfase. Nadat Kamping een teenlengte te kort kwam om een voorzet van Aron Boer te verzilveren, bereikte een hard ingeschoten vrije bal van Melvin Mol het hooft van Leon Vlietstra, maar diens kopbal verdween naast. Enkele minuten later was het opnieuw een vrije bal van Mol die gevaar stichtte, maar ditmaal bracht de keeper redding. Aan de andere zijde dreigden de gasten gevaarlijk te worden, maar werd het leer ongelukkig over de achterlijn gelopen. De gasten begonnen aan te dringen. Eerst moest doelman Wiebe Zinger handelend optreden om zijn doel schoon te houden. Enkele minuten later volgde er een levensgrote kans na een miscommunicatie in de defensie van Noordscheschut, ook deze doelpoging werd niet verzilverd. Ook een derde mogelijkheid was niet aan de gasten besteed, een kopbal belandde op de paal. Na een half uur spelen was er opnieuw een goede mogelijkheid voor Be Quick Dokkum, maar andermaal hield Zinger zijn doel schoon middels een katachtige reflex. Noordscheschut moest in deze fase alle zeilen bijzetten, maar men voorkwam erger. Sterker nog een vrije bal van Boer werd aan de andere zijde stijlvol uit de kruising geplukt. Een minuut later was het toch raak voor de gasten. Frits Veenema liftte het speeltuig van buiten het zestienmetergebied over Zinger en tekende de 0 – 1 aan. Na deze treffer was Noordscheschut enkele minuten later dicht bij de gelijkmaker, een fout in de defensie bij de gasten kon niet worden afgestraft door Rijnald Vos. Vlak voor rust een nieuwe domper voor de thuisploeg, toen verdediger Ynte Koopal vanuit een omhaal, na een verlengde corner, de 0 – 2 aantekende.

De tweede helft probeerde Noordscheschut de druk op te voeren, maar vooralsnog slaagde men er niet in om de opponent enigszins te verontrusten. Sterker nog, na een miscommunicatie tussen de defensie en het middenveld zag Danny Bouwman zich genoodzaakt om een doorgebroken speler onreglementair af te stoppen en kon inrukken met een rode prent. Noordscheschut verder in ondertal. Maar zoals zo vaak rechtte men vanuit geslagen positie de rug. In de 62e minuut belandde een lange bal van Zinger voor de voeten van Kamping, die met een prachtige volley, vanaf vijfentwintig meter, de 1 – 2 aantekende. Met het inbrengen van John Doldersum voor Vlietsta ging de thuisploeg op jacht naar meer. En die missie slaagde spoedig. In de 70e minuut was Vos er als de kippen bij om een fout in de defensie bij Be Quick af te straffen, en oog in oog met de sluitpost koelbloedig de 2 – 2 aan te tekenen. Een minuut later was het echter alweer gedaan met de feestvreugde toen invaller Janco Wiersma het leer onder Zinger door schoof en de 2 – 3 op het scorebord bracht. Weer een minuut later was het opnieuw bijna gelijk, maar een kiezelharde vrije bal van Mol spatte uiteen op de paal. In de slotfase zette Noordscheschut alles op alles om alsnog de gelijkmaker aan te tekenen. Hoge ballen bereikten Kamping wel, maar leverden niet het gewenste resultaat. Aan de andere zijde waren de gasten wel enkele malen dichtbij een vierde treffer, na gevaarlijke uitvallen. Maar verdere schade bleef uit.

Ondanks een matige eerste helft, toonde de thuisploeg toch een gezonde dosis vechtlust in de tweede helft en had er vandaag met iets meer geluk zeker meer in gezeten. Als men de komende weken met dezelfde passie speelt als vandaag de tweede helft, dan zal het tij ooit keren.

Man van de wedstrijd: Ton Kamping