Sc Elim wint door dode spelmomenten van SVN ‘69

Elim – Op het zonovergoten sportpark van sc Elim kwam oude bekende SVN uit Nijeveen op bezoek. De laatste thuiswedstrijd tegen SVN in het seizoen 2015-2016 werd met duidelijke cijfers gewonnen (5-1). Of dit vandaag weer zou gebeuren was nog maar de vraag want het was SVN alles er aan gelegen om minimaal 1 punt naar huis mee te nemen. Dit bleek van meet af aan want het was weer Elim wat het spel moest maken.

Voor de rust werd er vaak met 18 man op de helft gespeeld van de tegenstander. Na ruim een kwartier spelen wees scheidrechter Buitenhuis al naar de stip omdat D. Doldersum door keeper Schra onderuit werd gehaald. Njagul wist hier wel raad mee want vanaf de 11 meter schoot hij binnen (1-0). Elim kreeg nog meerdere kansen maar het tempo was te traag en de schoten te slap zodat er met een minieme voorsprong werd gerust. Na de rust eenzelfde spelbeeld waarbij na de 2-0, weer uit een strafschop door Njagul, SVN wat ruimte weggaf omdat met nu voor de aanval koos. Hierdoor werd het mogelijk om een uit een corner door M. Koops de 3-0 binnen te koppen. Vlak voor tijd was het nog Van Halen die de eretreffer liet aantekenen omdat er slordig werd uitverdedigd. Elim had er veel meer uit kunnen halen, maar 3 punten halen met een slechte pot, is altijd nog beter dan geen punten met geweldig mooi voetbal, zei een supporter langs de lijn.
1ste helft
In de vertrouwde basisopstel werd van de week weer gestart. Anders dan in het programmaboekje werd vermeld, stond de jonge scheidsrechter Buitenhuis vandaag plotseling tussen de lijnen. Het was Koekoek, die bijna vanaf de achterlijn keeper Schra wist te verrassen maar deze kon met een uitgestrekt been de bal tot eerste corner verwerken. Een schot van Prijs ging over na een assist van Benjamins, waar hij eigenlijk de bal terug had moeten leggen op een van de gebroeders Doldersum. Zo waren er meerdere kansen voor Elim maar het lukte niet om de bevrijdende treffer te scoren in deze openingsfase. Maar na ruim een kwartier spelen werd D. Doldersum binnen de lijnen licht aangetikt maar scheidsrechter Buitenhuis zag hier een penalty in. Hij gaf tevens de eerste gele kaart aan de keeper van SVN. Voor Njagul was het vervolgens gemakkelijk om de 1-0 te scoren. Halverwege deze helft moest D. Doldersum geblesseerd uitvallen en kon Klomp vervroegd zijn invalbeurt maken.
Hierna was het M. Doldersum die een schot loste maar weer wist keeper Schra de bal met de voet te pareren. En oko de ingevallen Klomp kreeg een enorme kans maar al struikelend en vallend wist hij de bal niet over de lijn te koppen. Een snelle aanval door Westenbrink werd door Koekoek op het middenveld onderbroken waardoor deze het met geel moest bekopen. Vervolgens kreeg SVN nog een geweldige kans om uit een corner te scoren maar door goed wegkoppen via Boertien kon Elim opgelucht ademhalen. Elim kreeg hierna enkele corners te nemen maar dit leverde niets op. Via een uitval over de rechterflank probeerde SVN speler van der Veen, die onder de aandacht was ontsnapt, de bal voor te geven. Dit lukt wonderwel maar hij werd ook al gauw door een medespeler knullig over de achterlijn gespeeld. Vervolgens werd het spel opgehouden door een blessurebehandeling van de Haan nadat er eerst te lang werd doorgespeeld en het spel uiteindelijk werd stil gelegd door de bal uit te schieten. In de extra tijd bracht Boertien nog een keer weer redding door een bal tot corner weg te werken en werd er aansluitend gerust.
2de helft
De verwachting was dat SVN na de rust wel meer voor de aanval zou kiezen, maar niets bleek minder waar. In de rust was Liemburg in de kleedkamer achtergebleven en mocht Westenbrink invallen. In slow motion tempo werd er weer rustig verder gespeeld door de gasten en ongelukkigerwijs ging Elim hierin mee. Klomp kreeg de eerst kans in deze helft maar struikelend kun je niet scoren. Na een uitbraak van SVN moest Koops ook aan de rem trekken en kreeg hij ook geel gepresenteerd. Na vijf minuten spelen wist Prijs de achterlijn te bereiken. Hij dolde vervolgens wat spelers en dat werd niet gewaardeerd zodat hij dom onderuit werd getikt. Opnieuw een strafschop genomen door Njagul en ook nu weer werd hij feilloos binnen geschoten (2-0). Boertien was nog dichtbij de derde goal maar zijn kopbal uit een corner vloog over.
Na ruim een uur spelen werd J. Doldersum vervangen door Gritter. Nu pas kreeg SVN in de gaten dat er wat gebeuren moest en na een snelle uitbraak ging de bal over de achterlijn via een Elim speler. De hieruit volgende corner leverde echter niets op. Een volgende aanval kon door B. Koops worden afgestopt maar hij raakte hierbij licht geblesseerd en moest plaats maken voor jeugdspeler Metselaar. Bij de volgende corner werd er wel door Elim gescoord. De bal werd door Prijs voorgezet en de inkomende M. Koops kon hem geweldig fraai langs keeper Schra binnenkoppen. Hij schijnt hier patent op te willen aanvragen want dit is al de derde goal die hij zo scoort in dit seizoen (3-0). Klomp liep nog tegen geel op waar iedereen zich afvroeg of de scheidsrechter dit wel goed gezien had. Padding grijpt tot ieders verbazing mis en kreeg van Halen een enorme kans om te scoren. Achteraf bleek de laagstaande zon de veroorzaker van dit leed te zijn. Het was wel van Halen die vlak voor tijd de eretreffer liet aantekenen, want door slordig balverlies kon hij zo door de verdediging wandelen en Padding kansloos naar de grond laten gaan (3-1). SVN dacht ook nog een penalty mee te krijgen want in de allerlaatste minuut werd van der Veen nog onderuit gehaald maar de goed-leidende scheidsrechter Buitenhuis zag hier een correcte tackel van Njagul in. De stand werd niet meer veranderd en hierdoor is Elim nog ongeslagen. Volgend week speelt Elim een uitwedstrijd in en tegen Bant, die momenteel in 3D de laatste plek bezetten.
Man of the match: M. Koops.
Opstelling: A. Padding, B. Koops (70 P. Metselaar), E. Njagul, W. Boertien, M. Koops, R. Koekoek, Y. Benjamins, J. Doldersum (64 J. Gritter) , D. Doldersum, (23 H. Klomp) J. Prijs en M. Doldersum.
Wissels: J. Gritter, H. Klomp , P. Metselaar, B. Mol en R. Smit. verslag: SC Elim