Amusement

Langverwachte première van Hoogeveense film Z-Fury in VUE

Hoogeveen – In de herfst van 2016 zamelde het Hoogeveense filmproductiebedrijf Palmans Films donaties in om met de opnames van hun nieuwste film te bekostigen. Vandaag op 7 oktober is de langverwachte première gehouden in VUA Hoogeveen. Naast het bekijken van de film die Z-Fury heet, is tevens een nieuw project aangekondigd.

Wie in 2016 de gemoederen heeft meegekregen, heeft gelezen dat het Hoogeveense filmproductiebedrijf Palmans Films geld inzamelde om de film Z-Fury te bekostigen. Hiermee werd destijds ca. €7000,00 opgebracht en in 2017 en 2018 zijn de laatste scènes opgenomen in o.a. Hijken, Hoogeveen en Zuidwolde. In 2018 zijn daarnaast ook nog extra scènes opgenomen in de Belgische plaats Doel, een welbekende spookstad nabij Antwerpen, en het dorp De Terp nabij Hoogeveen.

De film, die als opstap naar een groter project is geproduceerd, is vanaf vanavond te bekijken via de website (klik hier). Het is een actie/horror speelfilm die circa 45 minuten duurt. Dit is wat het productiebedrijf zelf zegt over de film op Cinecrowd.

Wij volgen een zakenman Jason en zijn zwangere vrouw Alice. Het zijn doorsnee mensen in de samenleving. Hun ‘voorbeeldige’ leven krijgt in één keer een twist na een gruwelijke virusuitbraak. Mensen veranderen in zombies/infected. Hoe ga je dit overleven? Kan je dit wel overleven? Wie kan je wel en niet vertrouwen? Er volgt een spetterende achtbaan van uitbraak tot een geïsoleerde wereld op een grote schaal. Hoe gaan ze zich manoeuvreren tussen de agressieve en angstaanjagende geïnfecteerde mensen? Help jij hen!?

Cast & crew

Genre
Speelduur
Regisseur
Acteurs
Meer informatie
Actie/Horror
ca. 45 minuten
Zainal Palmans
Wouter Wieringa, Patricia Bisschop, Anna Bontekoe
Cinecrowd, IMDb of Artistic Dreamers

Internationale bioscoopfilm in aantocht

Zoals vermeld is Z-Fury geproduceerd als opstapje naar een internationale film, die in 2023 geproduceerd zal gaan worden. Deze film zal een boekverfilming gaan worden van een boek dat voorafgaand aan de productie zal worden gepubliceerd. De film zal uniek en superspannend worden, met raakvlakken in de thriller, horror, drama en mysterie genres. Tevens zullen de filmopnames ook gedeeltelijke of zelfs helemaal in het buitenland plaatsvinden en zullen er buitenlandse acteurs worden ingezet, willen de regisseur en de rest van de cast met een vast en professioneel team gaan werken om de film internationaal succes te bieden.

Stichting Artistic Dreamers

De doelen en dromen binnen de creatieve geesten achter Z-Fury houden echter niet op na een internationale film. Palmans Films en Moorrees Entertaintment hebben in oktober 2017 een bijeenkomst georganiseerd met 20 personen en zo ontstond al gauw het idee voor een nieuwe stichting. Stichting Artistic Dreamers is opgericht om jong, creatief talent een kans te bieden op werk in de Nederlandse filmindustrie of op weg te helpen met andere doelen binnen de creatieve vakken. Na veel overleg zijn dan ook de bestuursleden gekozen: Zainal Palmans (voorzitter), Maikel Palmans (secretaris), Michel Stempher (Penningmeester), Marcel Pieters (Algemeen adjunct), Jeroen Huisjes (Communicatie). Met deze vijf kersverse bestuursleden is op 20 maart 2018 de stichting officieel opgericht en kan er aan de hoofddoelen worden gewerkt in samenwerking met andere geïnteresseerden.

De 26-jarige Zhi Yong Ooi mocht het logo ontwerpen voor de stichting, wat een vallende ster met vijf punten geworden. De vijf punten staan voor de richtingen van creatieve vakken waarin Stichting Artistic Dreamers platform biedt voor ondersteuning: film, design, lifestyle, kunst en muziek. De staart van de vallende ster heeft dezelfde rode kleur als de punt die wijst naar de filmindustrie, wat duidelijk aangeeft dat dit het belangrijkste punt is binnen de stichting.

Wie graag een steuntje in de rug van de stichting wil geven of meer informatie wil over de stichting kan een kijkje nemen op hun gloednieuwe website.

 

 

Tekst, foto’s & video door GD Fotografie.

Acteurs van links naar rechts: Anna Bontekoe, Wouter Wieringa, Patricia Bisschop. Foto door Laura Ottens-Marissen.

 

Geef een reactie