A star is born

A Star is Born vertelt het verhaal van Jackson Maine (Bradley Cooper), een in verval geraakte country-ster. Hij ontdekt het onbekende talent Ally (Lady Gaga). De twee krijgen een liefdesverhouding en Jack probeert Ally in de schijnwerpers te krijgen. Wanneer dit lukt, krijgt Jack zelf moeite met het feit dat hij steeds meer in de schaduw komt te staan. Een eerste hoofdrol in een grote speelfilm voor Lady Gaga. Viervoudig Oscar® genomineerde Bradley Cooper (American Sniper, American Hustle, Silver Linings Playbook) maakt tevens zijn debuut als regisseur. Naast haar rol als Ally, schreef Lady Gaga – eerder bekroond met een Oscar® voor haar nummer ‘Til It Happens to You’ uit The Hunting Ground – een aantal nieuwe nummers voor de film, welke ze ook ten gehore brengt in de film. Ook Andrew Dice Clay en Sam Elliott maken deel uit van de cast in de rollen van Lorenzo en Bobby.

Genre:
Speelduur:
Kijkwijzer:
Regisseur:
Acteurs:
drama
136 minuten
12+
Bradley Cooper
Bradley Cooper, Lady Gaga, Andrew Dice Clay, Dave Chappelle, Sam Elliott

Meer informatie of kaartjes voor deze film bestellen? Dat kan via Vue Hoogeveen!


Recensies

Ria Koekoek

Ria Koekoek

Een film over het verhaal van een zanger Jackson Maine (Bradley Cooper), die verliefd word op een meisje Ally, (Lady Gaga). De 2 hoofdrolspelers van de film, Bradley de acteur die laat zien dat ie ook erg goed kan zingen en Lady Gaga de zangeres die laat zien dat ze ook goed kan acteren. De film begint met een spectaculair optreden van Jackson, een bekende countryzanger, die na een optreden Ally ontmoet in een bar waar ze werkt.

Samen beleven ze vele hoogtepunten maar ook dieptepunten. Gezondheid, drank en drugs spelen een belangrijke rol in hun leven. De scènes zijn zo goed gespeeld en zijn tot het einde toe boeiend en indrukwekkend.

Drama, humor, emotinele scènes en heel veel muziek welke erg goed overkomen op het publiek. De songteksten maken ze over hun eigen leven. Vooral het eindnummer wat gezongen wordt door Lady Gaga na een dramatische gebeurtenis, is voor vele bezoekers in de zaal emotioneel geladen.

Al met al zeker een aanrader om heen te gaan, al had het eindstuk wel korter gekund.

Ferdinand Mulder

Ferdinand Mulder

Wie verwacht een gelikte one-woman-show te gaan zien van de extravagante popster Lady Gaga (met megahits als ‘Poker face’, ‘Born this Way’ en ‘Just dance’) komt bedrogen uit. Gelukkig maar, want Lady Gaga zet als de onzekere, van al haar gebruikelijke poespas ontdane, beginnende zangeres Ally een formidabele acteer- en zangprestatie neer. Terecht getipt voor een Oscar.

Haar tegenspeler -en tevens regisseur van de film- is Bradley Cooper (met Oscarnominaties voor ‘Silver Linings Playbook’, ‘American Hustle’ en ‘American Sniper’). Niet de minste dus. Hij speelt Jack(son) Maine, een door pillen en alcohol aan lager wal geraakte countryster, die dagelijks net lang genoeg nuchter is om nog een aantal hits uit zijn glorietijd te kunnen zingen. Ook terecht getipt voor een Oscar.

Wanneer Jackson na een optreden Ally met ‘La Vie en Rose’ ziet optreden in een travestietenclub is hij meteen betoverd door haar prachtige stem en misschien nog wel meer door haar. Wat volgt is een meer dan twee uur durend drama vol hoogte en dieptepunten.

De film zit de spelers heel dicht op de huid, waarbij niet altijd voor de mooiste plaatjes is gekozen. Het geeft je af en toe het gevoel dat je zit te kijken naar een semi documentaire, wat de kijker een vermeende authenticiteit van de beelden moet doen laten geloven. En dat lukt heel goed. Dit beeld wordt nog versterkt doordat alle liedjes live -dus ook die van acteur Bradley Cooper- zijn opgenomen!

En, alhoewel vooraf zeker geen fan van Lady Gaga, heeft ze me in deze film bij vlagen betoverd met haar stem.

Ondanks dat de film naar het einde toe iets teveel tijd nodig is om het verhaal helemaal te vertellen, toch vijf sterren voor ‘A Star is Born’. Vergeet alle andere films die momenteel draaien, deze film moet je gewoon hebben -gehoord en- gezien!

Deel dit bericht!

Geef een antwoord