Thrianta maakt het verschil in de eerste helft

Hoogeveen – Afgelopen zaterdag speelde de ittica formatie een thuis wedstrijd tegen dts uit Surhuizum. De uitwedstrijd verspeelde Thrianta een punt dus wist de ploeg uit Hoogeveen dat het vol aan de bak moest.

Direct aan het begin van de wedstrijd liet Thrianta zien dat het alleen genoegen nam met 2 punten, want de ploeg vloog uit de startblokken en binnen 15 seconde stond de 1-0 op de borden. Daarna drukte Thrianta sterk door, want de ploeg wist uit te lopen tot 5-0 en daar voor was de ploeg ook maar 5 kansen nodig. Dat het nog niet genoeg was bleek wel in het feit dat de ploeg de korf makkelijk bleef vinden via 10-2 drukte de ploeg door naar 15-6. Hierna begon Dts wat beter in de wedstrijd want voor de rust verkleinde ze het gat een klein beetje 17-9.

Na de rust wist Thrianta dat het weer de scherpte moest op pakken van de eerste 25 minuten. Helaas voor de geel hemden lukt dat maar mondjesmaat. Dus was het Dts dat langzaam maar zeker steeds dichter bij kwam. Via 18-12 kwam Dts terug tot 20-14. Hierna scoorde Thrianta 2 keer. Daarna wist Dts 5 maal op rij te scoren 22-19. Hierna scoorde Thrianta nog eenmaal voor het eindsignaal. Daardoor werd de eindstand 23-19.

Door deze overwinning klimt de ploeg naar de 2e plek. Over 2 weken speelt Thrianta weer een thuis wedstrijd tegen Dio. Deze wedstrijd begint om 15.30 uur