Elko boekt belangrijke zege op Pallas’08

LEEUWARDEN – Het vlaggenschip van Elko heeft een belangrijke zege geboekt in Leeuwarden. Er werd afgerekend met Pallas’08, de Friese equipe was een directe concurrent om de tweede plaats in poule 3B. In een attractief duel waarin beide ploegen wilden korfballen werd er gerust met een 10-10 gelijke stand. Na rust trok Elko de wedstrijd langzaam naar zich toe. Vervolgens speelde het de wedstrijd op degelijke wijze uit waardoor Elko als winnaar het veld verliet. Scheidsrechter Bruinsma floot af bij 21-23.

Door Michel Otten

Elko startte met de vertrouwde acht basisnamen. De aanval werd gevormd door Leroy Otten, Peter Kroezen, Birgit Strijker en Nienke Veld. Het verdedigingsvak bestond uit Hendri Kerssies, Michel Otten, Margreet Koster en Alien Veld.
In een doelpuntenrijke openingsfase wist Elko direct een 0-3 voorsprong te nemen. De Elimmers oogden scherp en wilden na het puntenverlies van vorige week zich revancheren. Daarnaast wilde het de 2e positie in het klassement verstevigen, wat recht geeft op een promotieduel. Elko wist met afstandsschoten en korte kansen de leiding te houden tot 5-7, hierna trok de thuisploeg de stand gelijk voor het eerst in de wedstrijd. De sterke beginfase kon Elko niet volledig doorzetten in het slot van de eerste helft waardoor beide teams gingen rusten bij 10-10.
De tweede helft startte evenals de beginfase van de wedstrijd doelpuntenrijk. Elko slaagde erin de leiding terug te nemen. Het tilde de stand naar 12-14 door twee rake afstandsschoten. Pallas’08 bleef zich vastbijten in de wedstrijd, wat voornamelijk haar doelpunten produceerde door korte kansen bij de korf. Hierdoor kwam de thuisploeg weer langszij: 16-16. De Elkoërs raakten echter niet in paniek en wisten bij 18-18 opnieuw het heft in handen te nemen. Peter Kroezen beloonde zijn goede wedstrijd tot slot met twee scores waardoor de voorsprong werd uitgebouwd naar 19-23. Deze definitieve nekslag kwamen de Leeuwarders niet meer te boven. Elko stapte als winnaar van het veld en boekte hiermee een belangrijke 21-23 overwinning.
Door deze overwinning heeft Elko de 2e plek bijna veiliggesteld. Daarnaast heeft het nog een kleine kans op het kampioenschap. Om de titelkansen te vergroten, zal er 12 mei gewonnen moeten worden bij koploper Emmeloord. Aanvang van deze wedstrijd is 15:30 uur.
Scores Elko: Peter Kroezen (8x), Nienke Veld (5x), Michel Otten (4x), Hendri Kerssies (3x), Leroy Otten (2x) en Alien Veld (1x).