Hoogeveen zaterdag heeft iets recht te zetten

Hooogeveen – Na de flitsende competitiestart tegen SVN’69 volgde afgelopen zaterdag voor Hoogeveen zaterdag een fikse domper in de wedstrijd tegen Nieuwleusen. Individuele fouten deden de ploeg van trainer Edward Sabandar de das om. Zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Bant zal men dan ook extra gemotiveerd zijn om revanche te nemen.

Natuurlijk is Nieuwleusen normaal gesproken een concurrent in de strijd om de bovenste plaatsen. Zaterdag leek er in de beginfase echter geen vuiltje aan de lucht voor Hoogeveen. Individuele fouten en een domme rode kaart waren echter fataal. Het maakte het verlies dan ook extra zuur. Terecht werd na afloop ook geconcludeerd dat Hoogeveen vooral van zichzelf had verloren. Hopelijk is het een goede waarschuwing geweest, want het zou zonde zijn dat men met deze selectie nog vaker op deze manier het schip in zou gaan.
Duidelijk is ook dat de tegenstanders ook weten waar de kracht van Hoogeveen ligt. Men zal zich er dan ook op moeten instellen dat veel ploegen met een defensieve speelstijl het veld in zullen gaan. Het is dan zaak om vooral geconcentreerd te blijven en snel te scoren. Tegen SVN bleek ook dat het verzet dan snel gebroken is.
De prestaties van Bant laten de laatste jaren een grillig verloop zien. De ploeg speelde voornamelijk in de derde klasse A. De laatste twee seizoenen eindigde met als tiende en elfde. Daarvoor speelde men een jaartje in de vierde klasse en werd men meteen kampioen. De club maakte vanaf het begin van de eeuwwisseling een enorme opmars mee en promoveerde van de zesde klasse naar de tweede klasse. Op dat niveau hield men het vanaf het seizoen 2009-2010 drie seizoenen vol. Hoogtepunt was de vijfde plaats in 2011.
Bant kende een valse seizoenstart. De derby tegen Marknesse werd nog nipt met 1-0 verloren, maar vorige week was Lutten met 1-5 te sterk.
Hoogeveen zondag speelt zondag als koploper in de Hoofdklasse ook thuis. Hollandia uit Hoorn is dan om 14.00 uur de tegenstander.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord