Slowaakse belangstelling voorschoolse educatie

Hoogeveen – Van 1 tot en met 4 oktober is een groep betrokkenen bij kinderopvang uit de Slowaakse stad Martin in Hoogeveen, om onderzoek te doen naar en ervaringen uit te wisselen over voorschoolse educatie.

Hoogeveen heeft al sinds de jaren ’90 van de vorige eeuw een stedenbandrelatie met Martin. Die relatie wordt in Hoogeveen vorm gegeven door de Stichting Stedenband Hoogeveen-Martin, die ook het onderzoek in Hoogeveen heeft voorbereid.
De groep bestaande uit 11 ‘kindergarten-managers’, een beleidsambtenaar en een onderzoeksleidster, werd op maandagochtend welkom geheten door burgemeester Karel Loohuis en geïnformeerd over het lokale kinderopvangbeleid door wethouder Gert Vos en beleidsmedewerker Lidy Hampsink.

Met bezoeken aan de Stichting Welzijnswerk, verschillende peuterspeelzaallocaties van de Stichting Spelerwijs en van kinderdagverblijven van de stichting Prokino, wordt gezocht naar een goed beeld van ‘moderne kinderopvang’ als voorbereiding op de gang naar de basisschool. Gebruikte methoden en materialen genieten daarbij bijzondere aandacht.
In Martin zijn 10 gemeentelijke ‘kindergarten’, die volledige dagopvang bieden. De verwachting is dat beide partijen veel van elkaar kunnen leren.

foto: de groep en hun Hoogeveense contacten op visite in het gemeentehuis.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord