HZVV snelt na rust ruim langs Gorecht (+samenvatting)

Hoogeveen – HZVV heeft ook haar tweede wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. In een merkwaardige wedstrijd won de ploeg van trainer Gert van Duinen met 6-1 van Gorecht. Na drie minuten stond HZVV al met 2-0 voor, maar na de 2-1 zakte HZVV weg. Rond het uur scoorde HZVV drie keer in vier minuten en daarna was het duel gespeeld. In de slotfase bepaalde HZVV de eindstand op 6-1 en is nog zonder puntverlies. Yoran Popovic was de opvallendste man met drie treffers.

Hoogeveners scoren binnen vier minuten drie keer

HZVV-trainer Gert van Duinen was redelijk tevreden over het vertoonde spel, maar hij vond dat zijn ploeg na de snelle 2-0 voorsprong het zichzelf onnodig moeilijk had gemaakt. ‘Ik dacht na de 2-0 niet dat we er al waren, want Gorecht speelde heel aardig en zij waren super energiek. Zij speelden voornamelijk de lange bal en daar hadden we het soms moeilijk mee. Na de 2-0 gaven we de goal onnodig weg. We hadden het daarna best lastig hoewel we toch niet echt in de problemen zijn gekomen. In de tweede helft zijn we anders gaan spelen. We hebben ons wat meer teruggetrokken op eigen helft en daardoor konden we vrij veel ballen veroveren. Na de 3-1 was de wedstrijd gespeeld en ik moet zeggen dat de vierde goal grandioos werd uitgespeeld.’
HZVV kende in haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen een droomstart, want na amper drie minuten had HZVV al een 2-0 voorsprong te pakken. De eerste aanval was meteen raak. Romano Djababoe zette vanaf rechts voor en Yoran Popovic tikte binnen. Voor dat Gorecht echt door had dat de wedstrijd begonnen was keken de gasten al tegen een 2-0 achterstand aan. Opnieuw was spits Yoran Popovic attent en schoof de bal in het lege doel. Veel mensen zullen gedacht hebben dat HZVV een gemakkelijke middag tegemoet zou gaan, maar zes minuten later zag de wereld er voor HZVV ineens weer heel anders uit. Jan Hup verspeelde de bal onnodig vlak voor zijn doel aan Wout van der Velde en die wist wel raad met dit buitenkansje: 2-1. Dat was een flinke streep door de rekening van HZVV en de thuisclub viel wel aan, maar leed veel balverlies en speelde slordig. De thuisploeg kreeg rond de twintig minuten een goede kans via Romano Djababoe, die de voorzet van Daan Wijma prima inkopte, maar doelman Willem Bouwkamp was attent. Tot de rust kreeg HZVV kansen via Romano Djababoe en Yoran Popovic, maar de derde treffer wilde er voor de rust niet in. Na een half uur raakte Paul Bangura geblesseerd, want hij kreeg een elleboog in zijn oog. Lorenzo Valente verving hem. Gorecht had pech dat haar beste man Erik Setz wegens een blessure het veld na een kwartier al moest verlaten.

In het eerste kwartier na rust verliep het spel van HZVV nog steeds stroef al had Fabian Stevens direct na rust al rust kunnen brengen, maar de voorzet van Luke Millar tikte hij net over. Even later schoot Luke Millar zelf in de korte hoek, maar Bouwkamp redde goed. Toen de wedstrijd zo vast als een huis zat, stak HZVV de sleutel in het sleutelgat. Na een voorzet van Lorenzo Valente kopte Fabian Stevens knap binnen en dat betekende de verlossende en bevrijdende treffer voor HZVV, want er viel een last van de schouders. Nog geen minuut later betekende de mooiste aanval van de wedstrijd de vierde treffer voor HZVV. Via een paar schijven van achteruit zette Daan Wijma vanaf rechts voor en Yoran Popovic gleed de bal prima binnen. Drie minuten later tikte Luke Millar de corner van Romano Djababoe langs doelman Bouwkamp. Na de 5-1 was Gorecht verslagen en kwam er niet meer aan te pas. Het tempo bij HZVV zakte enigszins en pas tien minuten voor tijd kreeg HZVV weer kansen op meer treffers. Fabian Stevens schoot na een fraaie actie net naast en een schot van invaller Sander Dzemidzic ging via de handen van doelman Bouwkamp net over. Vlak voor tijd vergrootte HZVV de marge door een knappe treffer van Fabian Stevens, die zijn tweede van de middag liet noteren. Kelly Joao bereidde de treffer voor en Stevens knalde het leer onberispelijk in de linker hoek. Zo haalde HZVV uiteindelijk toch flink uit en staat het tweede achter Drachtster Boys.

HZVV-Gorecht 6-1 (2-1)
1e. Yoran Popovic 1-0, 3. Yoran Popovic 2-0, 9. Wouter van der Velde 2-1, 60. Fabian Stevens 3-1, 61. Yoran Popovic 4-1, 64. Luke Millar 5-1, 88. Fabian Stevens 6-1. Scheidsrechter: Stegeman. Toeschouwers: 200.
HZVV: Streutker; Wijma, Zomer, Hup, Bangura (31. Valente); Akkerman, Stevens, Millar, N. ten Brinke (66. Dzemidzic); Popovic (65. Joao), Djababoe.
Man van de wedstrijd: Yoran Popovic