Grote nederlaag Noordscheschut

NoordscheschutAfgelopen zaterdag heeft Noordscheschut, op het eigen sportpark De Meulewieke, een flinke draai om de oren gekregen. Waar de score in de eerste helft nog in balans bleef, waren de gasten in de tweede helft ontketend en liep men uit naar een 1 – 6 eindscore. Een flinke domper voor de equipe van André Mulder. Al is er zeker nog geen man overboord, want de resterende drie wedstrijden zullen uiteindelijk de doorslag gaan geven.

Zonder de geblesseerden Danny Bouwman en Dennis Hooijer, en de geschorste Leon Vlietstra, trad Noordscheschut vandaag aan tegen v.v. Groningen. De ploeg verkerende in een bloedvorm, want na een matige start van de competitie werden de laatste zes wedstrijden winnend afgesloten en staat men fier bovenaan in de derde periode. Met het belang van de wedstrijd in het achterhoofd gingen beide ploegen ijverig van start. Het spel golfde openneer, maar veelvuldig balverlies aan beide zijden leverde vooralsnog geen noemenswaardige momenten op. Na zo’n tien minuten spelen was er de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Een scherp aangesneden voorzet van Melvin Mol werd door alles en iedereen gemist. Aan de andere zijde een levensgrote mogelijkheid voor de gasten, maar in de vrijstaande positie werd het speeltuig niet krachtig afgedrukt en de rebound verdween hoog over het doel van doelman Wiebe Zinger. In de 20e minuut was er opnieuw een mogelijkheid voor de gasten, maar een lage voorzet kon niet binnen gewerkt. Een minuut later moest Zinger handelend optreden op een lage schuiver in de hoek. Groningen voerde de druk op. En nadat Zinger eerst nog tweemaal zijn doel schoon wist te houden, was een derde inzet op rij hem toch te machtig. Geheel vrijstaand kon van dichtbij de 0 – 1 worden binnen getikt. Na deze treffer herstelde Noordscheschut zich enigszins. Vanuit een vrije bal van Mol knikte Rijnald Vos het leer rakelings over de deklat en enkele minuten later was Nick Koster na een verre inworp dichtbij de gelijkmaker, maar hij miste het leer op een haar na. In de 33e minuut was het dan toch raak. Een voorzet van Vos, vanaf de rechterkant, bereikte Jos Kroezen, die op zijn beurt het speeltuig controleerde en de goed doorzettende Koster in staat stelde om van dichtbij de gelijkmaker aan te tekenen. Enkele minuten later was Noordscheschut opnieuw dicht bij een treffer. Na een goed opgezette aanval met Vos en Koster, kopte Kroezen langs de verkeerde zijde van het aluminium. Noordscheschut bleef aandringen, aan de andere zijde was het zaak geconcentreerd te blijven op de razendsnelle uitvallen van de gasten. Ondanks enkele hachelijke momenten voor het vijandige doel, werd er gedurende het eerste bedrijf niet meer gescoord.

Domper
De tweede helft was amper begonnen of Noordscheschut keek alweer tegen een achterstand aan. De behendige Virgil Muller was een aantal verdedigers van de thuisploeg te snel af en lifte het leer beheerst over Zinger, 1 – 2. Noordscheschut, zichtbaar aangeslagen, kwam er in deze fase van de wedstrijd nauwelijks aan te pas, verder dan een gezapig afstandsschot van Mol kwam men niet. Aan de andere zijde kreeg v.v. Groningen een vrije trap op een mooie plaats net buiten het zestienmetergebied en deze werd door Jasper Ludema fraai de kruising in geschoten, 1 – 3. Na deze treffer poogde de thuisploeg weer terug te komen in de wedstrijd, maar een kopbal van Kroezen en een inzet van Danny Kiekebelt vonden niet het gewenste resultaat. Noordscheschut was niet bij machte om een bres te slaan in de hechte defensie van de gasten. Met een aanvallende wissel, Gio Maulany voor Robert Benjamins, probeerde Mulder in het laatste kwartier het tij alsnog te keren. Dit mocht echter niet baten, want de gasten maakten dankbaar gebruik van de ontstane ruimte. Dat men in de laatste tien minuten nog uitliep naar een 1 – 6 zege, was slechts voor de statistieken.

Een resultaat om snel te vergeten. Volgende week wacht Noordscheschut een vrij weekend, om de week daarna weer vol aan de bak te gaan in de thuiswedstrijd tegen Oranje Nassau, eveneens uit Groningen.

Man van de wedstrijd: geen.

Scoreverloop: 23. 0 – 1 Timmy van der Molen
35. 1 – 1 Nick Koster
48. 1 – 2 Virgil Muller
60. 1 – 3 Jasper Ludema
84. 1 – 4 Virgil Muller
89. 1 – 5 Giovanni Salvo
90. 1 – 6 Timmy van der Molen

Opstelling: Zinger; Benjamins (75. Maulany), Van Dalen, Veldman en Hooijer; Vos, Kamping en Kroezen; Mol, Kiekebelt en Koster.