HODO wint verdiend van Witteveens Boys

Hollandscheveld – Op een zonovergoten sportpark begon om 14.00 de wedstrijd HODO-Witteveens Boys onder de leiding van scheidsrechter Hoorn uit Zuidwolde. HODO kon beschikken over een fitte en complete selectie. Goed nieuws was dat de langdurig geblesseerde Stefan Kikkert weer bij de selectie zat.

HODO kwam goed uit de startblokken en dit zorgde voor een aantal corners waaruit verder geen gevaar ontstond. Het eerste echte gevaar ontstond in de 6e minuut waarbij Dave Padding de bal oppikte op het middenveld en een schot loste op het doel. Dit schot ging net over. In de 9e minuut was het de beurt aan Witteveens Boys. Een goede opening op rechts zorgde ervoor dat de rechterspits aan het werk werd gezet, deze zette de bal ook voor, alleen door een goede tussenkomst van keeper Marcel Pol werd het gevaar bezweken. De wedstrijd golfde op en neer, waarbij HODO de betere partij was, zo was het Dave Padding die in de 11e minuut de bal na een voorzet net naast schoot. In de 14e minuut was het wederom HODO waarbij Patrick Timmerman na een voorzet over kopte. HODO hield de tegenstander onder druk en het was wederom Dave Padding die met een goed afstandsschot de keeper van Witteveen aan het werk zette. In de 24e minuut kreeg HODO te weinig. Na een goede combinatie was Dave Padding het eindstation maar hij miste het doel op een haar na. In de 26e minuut was het de beurt aan Witteveen. Na een overtreding volgde er een vrije trap voor Witteveen, deze werd niet goed verwerkt door Marcel Pol waardoor de spits van Witteveen op doel kon koppen gelukkig werd deze kans gemist. Dit was een spaarzaam moment van Witteveen. HODO was de betere partij. Dit leidde in de 34e minuut eindelijk tot een goal. Na een goede solo van Dave Padding werd hij neergelegd in de 16 meter. Scheidsrechter Hoorn kon niet anders dan de bal op de stip leggen. De penalty werd fraai binnen geschoten door Dave Padding. Er waren nog enkele schermutselingen voor het doel van Witteveen maar met een 1-0 score zocht HODO de kleedkamer op.

HODO begon de 2e helft waarmee ze de eerste helft waren geëindigd, dat was met kansen creëren. In de 55e minuut was het wederom HODO dat ten aanval trok. Weer was het Dave Padding die een schot loste en weer was het de keeper van Witteveen die redding bracht. De 2e helft was een stuk minder dan de 1e helft, HODO begon onnauwkeurig te passen en Witteveen ontbrak de kwaliteit om het HODO moeilijk te maken. In de 70e minuut veranderde het spelbeeld. De langdurig geblesseerde Stefan Kikkert maakt zijn opwachting. Het leek dat HODO hier kracht uitputte want het begon weer beter te voetballen. Er werden weer enkele schoten gelost op het doel van Witteveen. Met name de schoten van Jorn Smit en de goed invallende Jorny Otten zorgden voor gevaar. De schoten van Jorn Smit en Jorny Otten brachten de keeper tot wankelen maar het bleef 1-0. Dit veranderde in de 86e minuut, na een goede combinatie tussen Stefan Kikkert en Dave Padding kon Stefan Kikkert met een kiezelharde volley de 2-0 aantekenen. HODO ging na de 2-0 ook op zoek na de 3-0 en was door kansen van Patrick Timmerman en Jorny Otten dichtbij een grotere overwinning . Na 90 minuten floot de uitstekend fluitende scheidsrechter Hoorn voor het einde van de wedstrijd en zo won HODO ook de tweede wedstrijd van het seizoen.

Man van de wedstrijd: Dave Padding.