Noordscheschut verliest van v.v Groningen

Noordscheschut – Afgelopen zaterdag trad de equipe van oefenmeester Marc van Meel binnen de lijnen met twee wijzigingen in de basis ten opzichte van vorige week. Danny Bouwman nam zijn vertrouwde stek in op het middenveld, en Leon Vlietstra startte centraal achterin. Dit betekende dat Kevin Koster en Rik Veldman op de bank plaatsnamen. Beide ploegen starten fel en was duidelijk te zien dat men beide teams deze middag vol voor de overwinning zouden gaan.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Noordscheschut. Na tien minuten werd een scherp indraaiende corner verlengd door Leon Vlietstra, maar de sluitpost van vv Groningen redde knap. Enkele minuten later was er een grote kans voor vv Groningen, maar Wiebe Zinger redde bekwaam op een afstandsschot. Hierna volgden enkele kleine mogelijkheden voor beide teams. Noordscheschut miste vaak net de goede eindpass om tot echt grote kansen te komen. VV Groningen was met name dreigend via de snelle buitenspelers. In de 23e minuut dook de rechtsbuiten op snelheid naar binnen en schoot onhoudbaar de 1 – 0 binnen.
Noordscheschut ging na deze goal niet bij de pakkenneer zitten. En onder aanvoering van de hardwerkende Nick Koster probeerde men druk op de achterhoede te houden, dit resulteerde in een paar kleine mogelijkheden, maar men ging rusten met een 1 – 0 ruststand.

Na rust een beetje hetzelfde spelbeeld. VV Groningen voetbalde wat makkelijker, maar Noordscheschut zette daar een flinke dosis werklust tegenover. De eerste kans van de tweede helft was voor de bezoekers. Een verre inworp van Melvin Mol kwam via de kluts voor de voeten van Jos Kroezen, maar die miste de kracht om het leer achter de keeper te werken. In de 65e minuut was er balverlies op het middenveld, en na een steekpass ging de snelle spits op randje buitenspel alleen op Zinger af en tekende beheerst de 2 – 0 aan. Het werd nog erger voor Noordscheschut, want in de 77e minuut was er opnieuw een snelle aanval via de flank en voor de spits een koud kunstje om de 3 – 0 binnen te tikken. Hierna volgde een serie wissels, Veldman kwam erin voor Rijnald Vos en even later kwamen Kevin Koster en Lauren Lanning het veld in voor Bouwman en Aron Boer. Met nog tien minuten te spelen koos Van Meel ervoor om achterin één op één te gaan spelen en werd verdediger Ton Kamping naar voren gestuurd. Met lange ballen, opportunistisch spel, probeerde men de aansluiting te vinden. In de 84e minuut was het raak, de naar de fontlinie gedirigeerde Kamping liet met een mooie lob de keeper kansloos. Enkele minuten later werd het zelfs nog 3 – 2 door de ingevallen Kevin Koster. VV Groningen leek even van slag en Noordscheschut geloofde nog in de gelijkmaker. Het kwam echter niet zover. Zo bleef Noordscheschut met lege handen deze middag. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Be Quick Dokkum.

Man van de wedstrijd: Nick Koster