Hoogeveen zaterdag verliest van zichzelf

NIEUWLEUSEN – Een blunderende doelman en een domme rode kaart deden Hoogeveen zaterdag de das om tegen Nieuwleusen. De ploeg van trainer Edward Sabandar begon nog voortvarend, maar verloor vervolgens van zichzelf. Nieuwleusen profiteerde hier optimaal van en won met 4-0.

Het was een duel tussen twee ploegen die vooraf tot de titelkandidaten werden gerekend en ook beiden hun eerste duel wonnen. Hoogeveen maakte in de beginfase die favorietenrol ook waar. Het speelde frivool en Nieuwleusen kreeg moeilijk grip op de Hoogeveense aanvallers. Hoogeveen werd ook een aantal keren gevaarlijk, maar een snelle openingstreffer bleef achterwege.
Na acht minuten kwam Nieuwleusen voor het eerst bij het strafschopgebied van de tegenstander. Er leek echter niets aan de hand. Eduard Kobes speelde de bal rustig terug op doelman Raymon Slot. Die ging echter in de fout en speelde de bal zo maar in de voeten van de inkomende Tom Vasse, die het cadeautje gretig uitpakte. Slot maakte na zijn blessure zijn eerste minuten. Een lastige keuze voor trainer Edward Sabandar omdat Edwin Santing het de laatste weken goed had gedaan. De keuze van de trainer viel echter te billelijken omdat Slot afgelopen seizoen het nodige credit had opgebouwd.
Hoogeveen moest de rug rechten, maar liep drie minuten later tegen de volgende tegenslag aan. Mitchel Strijker veroorzaakte een strafschop, waarna Reinier Meijerink de voorsprong van de thuisploeg verdubbelde.

NIEUWE TEGENSLAG
Hoogeveen kon naar deze nieuwe tegenslag de draad niet meer oppakken. Dit kwam mede doordat Nieuwleusen zich nog meer terug kon laten zakken. Daarnaast had het vertrouwen natuurlijk ook een deuk gekregen. Dat laatste werd er vlak voor rust niet beter op. Nadat Damian Dissel eerder al geel had gekregen, uitte de jonge aanvaller zijn frustratie toen hij een ingooi niet meekreeg. Demonstratief gooide hij de bal hard tegen de grond. Scheidsrechter Yildiz gaf hem hiervoor de tweede gele kaart. Misschien had hij iets meer begrip kunnen tonen, maar feit blijft dat Dissel hem niet in de verleiding had moeten brengen. Een belangrijk leermoment.
De niet geheel fitte Roy Strijker moest zo alsnog worden gebracht in de tweede helft. Het werd echter al snel een kansloze missie voor de tien Hoogeveners. Saake Malestein zag doelman Raymon Slot verkeerd staan en plaatste de bal heel fraai in het doel. Hoogeveen was definitief geknakt en kreeg na een uur spelen de definitieve knock-out uitgedeeld door Reinier Meijerink.
Zo liep Hoogeveen al vroeg in de competitie schade op. Na het bekerechec tegen Rouveen is duidelijk dat de grootste tegenstander van Hoogeveen de ploeg zelf nog wel eens kan zijn. Wat dat betreft is het misschien goed geweest dat het nu al fout gaat. Laat het een wijze les zijn. Nu de rug rechten en volgende week tegen Bant revanche nemen.
Nieuwleusen – Hoogeveen zaterdag: 4-0 (2-0). Scoreverloop: 8e Tom Vasse 1-0, 11e Reinier Meijerink (pen.) 2-0, 50e Saake Malestein 3-0, 61e Reinier Meijerink 4-0. Scheidsrechter: Yildiz. Gele kaarten: Malestein, Scholten (beiden Nieuwleusen), Marco Santing, Kobes (beiden Hoogeveen). Rode kaart (2x geel): Dissel. Opstelling Hoogeveen: Slot, Kobes, Ruben de Haas, Linthorst, Marco SDanting, Vreeling, Leepel (Eising), Mitchel Strijker (Roy Strijker), Reinders (Seinen), Jesse de Haas, Dissel.
Man van de wedstrijd: Ruben de Haas

Verslag, samenvatting + interviews: Gerjo Stegeman – Foto’s: Albert Stegeman