Irish Folk Festival verslag foto update

Hoogeveen – Vanavond vindt de 11e editie van het Irish Festival plaats in theater De Tamboer. Er zijn meer dan 1000 kaarten verkocht, maar er zijn nog kaarten beschikbaar aan de balie.

Om 20:00 uur openen The Freelancers de avond in de Parkfoyer Club. Gedurende de avond zullen wij hier updates plaatsen van de diverse bands op de drie podia.

20:20 uur

In de Tamboerzaal openden een groep taodanseressen de avond. Momenteel neemt Duhb Linn het over voor hun optreden.

20:45 uur

Het is groot feest in de Tamboerzaal, met veel publiek en een gezellige sfeer van een echte Ierse kroeg. Onder nadere bekende nummers ls Whisky in a jar en Galway girl worden op een eigen wijze gecovered door de band. Terwijl Duhb Linn nog even door feest in alle gezelligheid, begint High Time in de Forumfoyer.

21:23 uur

HighTime is eveneens drukbezocht en erg gezellig. De harpsolo is vooral erg bijzonder in combinatie met Irish Folk en het publiek heeft het flink naar hun zin! Om 21:15 uur is Bob Ferguson met zijn optreden begonnen in de Parkfoyer Club.

21:30 uur

Bob Ferguson is een heerlijke meezing-muzikant met een Iers vleugje. De meest bekende Iers Folk liedjes komen voorbij en de Parkfoyer Club heeft een gezellige sfeer in het smalle halletje.

21:50 uur

In de Tamboerzaal begint nu Almost Irish, een band uit Denemarken. Het begint wat rustig in de zaal, omdat de meesten mensen nog in de Parkfoyer Club of het Forumfoyer staan.

22:20 uur

Almost Irish maakt er een flink feest van met het publiek, met veel eigen nummers. Ondanks de vrij onbekende nummers, weten we het publiek mee te slepen. Ondertussen neemt de Beatrix Pipe Band uit Hilversum de Parkfoyer Club over om een aantal nummer uit hun reportoire te spelen in Ierse stijl.

22:35 uur

In de Forumfoyer is net The Lowland Paddies begonnen met hun optreden. Iets minder druk dan bij de voorgaande artiesten op dit podium, maar zeker niet minder gezellig. Het publiek loopt rustig door in de hallen, onderweg naar de verschillende podia.

23:40 uur

In de Parkfoyer Club trad vanaf 22:30 uur Chris Leonard op, een zanger uit Londen. Een drukbezocht artiest op een klein podium, maar hij werd warm ontvangen. Om 23:15 uur begon in de Tamboerzaal de band Drops of Green. Een bekende band die vaker op het festival is geweest en al bekend was bij het publiek. Met hun eigen nummers werd dan ook door menig bezoeker meegezongen. Om 23:45 begint de laatste band van de avond in de Forumfoyer. Woodworks mag de avond afsluiten met een spetterend optreden en veel bezoekers. Het festival zal nog een uurtje door feesten voor het echt word afgesloten. Foto’s door onze fotografen worden in een nieuw artikel geplaatst. Voor een totale sfeerimpressie houdt u de website best in de gaten.

Fotoalbum Gerard Duinkerken

Deel dit bericht!

Geef een antwoord