112/Misdaad

Hoogevener voor militaire rechtbank

Arnhem/Hoogeveen: Tegen een 31-jarige inwoner van Hoogeveen is een taakstraf van 120 uur en 3 maanden voorwaardelijke celstraf geëist. De man werd van diverse feiten beschuldigd waaronder stalking. Ook eiste de officier van justitie een schadevergoeding voor de slachtoffers en begeleiding van de reclassering. De zaak diende voor de militaire rechtbank omdat de man in dienst is van de Nederlandse Krijgsmacht.

Sinds 2016, nadat de relatie op de klippen liep, zou er sprake zijn van intimidatie en dreigende taal via tekstberichten en brieven door de Hoogevener. Hij ging naar de woning van de vrouw in Westerbork omdat hij hun zoontje wilde zien. Daarbij kwam het tot ruzie met haar familie, brak hij in, pakte het mobieltje af van zijn ex, pleegde vernielingen aan auto’s en uitte hij doodsbedreigingen.

De Hoogevener verklaarde dat hij had ingebroken om zijn spullen terug te halen en dat hij door de familie werd uitgedaagd. Een aangifte wilde de politie niet opnemen, zo zei hij. Zijn ex had hem laten weten dat hij zijn zoontje nooit meer zou zien.

Hij werd ook beschuldigd dat hij met grote snelheid met zijn auto op de auto van zijn ex is ingereden en pas op het laatste moment opzij ging. In de auto van zijn ex zaten op dat moment ook 3 kinderen. Dit had hij bekend bij de marechaussee maar dat was onder druk verklaarde hij. Hij beweerde nu dat zijn ex een ‘beweging’ met de auto had gemaakt.

De officier van justitie gaf aan dat deze zaken slechts een puntje van een ijsberg waren en dat er veel meer speelt tussen beide partijen. Ondertussen komen er nog steeds aangiftes binnen en lopen er nog civiele zaken.

Zijn advocaat vroeg voor enkele zaken vrijspraak en kon zich vinden in de voorwaardelijke celstraf.

Een omgangsregeling wordt na afhandeling van de strafzaak nader bekeken.

Op 8 oktober doet de militaire rechtbank uitspraak.

Geef een reactie

Aankomende evenementen