HODO begint competitie uitstekend

Hollandscheveld – Een flitsende competitiestart, zo kan het optreden van HODO getypeerd worden na de 0-5 uitzege bij Bargeres. In een mooie pot voetbal met technisch en verzorgd spel bleek HODO een maat te groot te zijn voor tegenstander Bargeres. Scoren bleek de laatste weken het grote manco te zijn voor de ploeg van trainer André Blom, deze middag werden de kansen wel benut en dat voetbalt toch een stuk gemakkelijker.

Verdedigend stond het ook prima, er werden nauwelijks kansen weggegeven door de HODO defensie. HODO liet zien dat als de ploeg aan het voetballen komt het een team is dat goed voor de dag kan komen. De Hollandschevelders kenden deze middag een droomstart, al na 1 minuut lag de bal in het doel van Bargeres keeper Ingmar de Labije. Het was Patrick Timmerman die scoorde en de 0-1 was een mooie opsteker voor HODO. De ploeg speelde met veel vertrouwen en liet de bal goed rondgaan. Na een klein half uurtje moest Jeffrey van Veen zich wegens een blessure laten vervangen, Julian Pol was zijn vervanger. Kort daarna stond het ook al 0-2 door de snelle Patrick Timmerman die zijn tweede treffer van de middag aantekende. Dave Padding zette even later met een perfecte steekpass Martijn Dekker vrij voor de goal en de jonge spits scoorde beheerst de 0-3. Daarmee was de wedstrijd gespeeld, Bargeres bleef echter voetballen ondanks de grote achterstand en daarmee verdiende de ploeg een groot compliment. Direct na de rust strafte Ricardo Benjamins een fout van Bargeres keeper de Labije goed af en hij scoorde de 0-4. Het slotakkoord was voor Martijn Dekker die zijn tweede treffer kon aantekenen na een bekeken steekbal van Jorn Smit. Na 94 minuten floot de uitstekend leidende scheidsrechter Schoonderwoerd voor het einde van de wedstrijd. Het vertoonde spel en de uitslag toverden een voorzichtige glimlach op de gezichten van iedereen die HODO een warm hart toedraagt. Drie punten, 5 gescoorde doelpunten, geen tegentreffer te hoeven incasseren en geen schade opgelopen qua gele kaarten. Volgende tegenstander van HODO is Witteveense Boys, volgende week zondag is sportpark het Hoge Bos te Hollandscheveld het decor van deze wedstrijd, aanvangstijdstip 14.00 uur.

Man van de wedstrijd: Paul Baldé.