Algemeen

Laatste tanktransport voor DOC Kaas Hoogeveen

Hoogeveen – Donderdagavond om 22:00 uur is de laatste van de drie tanks van DOC Kaas naar zijn eindbestemming gebracht. Woensdagavond is de weg verkend met het eerste transport over de Trekgatenweg. De eerste tank was helemaal over de weg vervoerd omdat deze kleiner was dan de laatste twee tanks. 

De twee tanks die via de Trekgatenweg zijn vervoerd waren alle twee 27 meter lang. Wegen maar liefst 27 ton en hebben een netto inhoud van maar liefst 500.000 liter. Het transport ging volgens omstanders vandaag sneller dan woensdag.

Om vervoer over het water mogelijk te maken moest de schipper een lading zand in het ruim gooien. Hierdoor kreeg het schip meer diepgang waardoor het makkelijker onder bruggen door kon. Er was 150.000 kilo zand voor nodig om de boot de juiste diepgang te krijgen.

Het vervoer van de tank zal ongeveer drie uur in beslag nemen. De vervoerder Jongsma verwacht rond de klok van 1:00 uur bij de DOC Kaas te zijn aan de Buitenvaart. Het transport van donderdagavond trok veel kijkers.

 

Geef een reactie