Elko wint eerste derby tegen Thrianta

Afgelopen zaterdag was het de wedstrijddag van de eerste derby in de poule waarin Elko en Thrianta uitkomen. Waar Elko in de eerste veldwedstrijd twee punten wist te pakken en in de tweede wedstrijd jammerlijk verloor wist Thrianta in deze competitie nog geen punten binnen te slepen. Voor beide ploegen is elke wedstrijd belangrijk om punten te pakken voor klassenbehoud in de tweede klasse en beide ploegen waren dus zeker in deze onderlinge ontmoeting gebrand om de punten bij te schrijven in het klassement. Het eerste kwartier was voor Thrianta dat veel beter uit de startblokken kwam, maar na het eerste kwartier wist Elko zich te herpakken en een voorsprong te nemen die niet meer weggegeven werd. Eindstand in deze wedstrijd was 15-11.

Door: Peter Kroezen

Beide ploegen werden vorige week met forse cijfers van de mat gespeeld en het was dus de vraag welke van de twee ploegen het best met deze nederlaag om wist te gaan. Het was Thrianta die de eerste minuten de meest gretige indruk maakte. Het aanvalsvak wist vrij snel te scoren waar het andere vak het de Elkoërs flink moeilijk maakte in de verdediging. Elko leek zoekende in de aanval, waar Thrianta een stuk soepeler wist om te gaan met de ruimtes en kansen die er kwamen. Na de 2-0 van Thrianta wist het tweede aanvalsvak van Elko wat terug te doen in de vorm van twee scores van afstand. Elko leek wakker geschud en de vakken gingen beter draaien waar het nu juist Thrianta was dat minder grip op het spel kreeg. Aan beide kanten werden ook de goed uitgespeelde aanvallen maar moeizaam afgerond. Elko zat een paar keer aan de goede kant van de score en wist daarmee uit te lopen tot een stand van twee punten verschil bij rust.

In de rust kregen beide teams de nodige instructies van coaches van Tilburg en Bout waarmee de tweede helft geprobeerd zou worden om enerzijds de voorsprong uit te bouwen en anderzijds aan te haken en de voorsprong te pakken.

De tweede helft veranderde er in het spelbeeld niet veel. Beide ploegen hadden best leuke kansen in deze vermakelijke wedstrijd, maar er werd maar moeizaam gescoord. Toen Elko nog verder uit wist te lopen was het voor Thrianta een alles of niets situatie waarin veelvuldig de korf gezocht werd. Helaas voor de spelers van Thrianta bleek de korf deze dag maar moeilijk te doorboren en dat de tweede helft de regen met bakken uit de hemel kwam, kwam het scoringsvermogen ook niet ten goede. Na een uur gespeeld te hebben floot scheidsrechter Talstra af bij een stand van 15-11 in het voordeel van de Elkoërs. Met deze overwinning staan de Elkoërs momenteel op een gedeelde tweede plaats, waar Thrianta een gedeelde laatste plaats bezet. Beide ploegen zullen volgende week flink aan de bak moeten om punten te pakken. Thrianta speelt uit tegen ROG in Groningen en Elko speelt de tweede streekderby thuis tegen HHV uit Hollandscheveld. Een wedstrijd waar de Elkoërs met veel vertrouwen naar tegemoet zien dankzij het getoonde spelbeeld van de laatste weken.