‘Groeten uit Hoogeveen. Honderd jaar veranderingen in de stad’

De Hoogeveense  auteur Ronald Wilfred Jansen is in Hoogeveen opgegroeid en als historicus gaat het aan zijn hart dat er zoveel van het oude Hoogeveen verloren is gegaan. Zijn boek “Groeten uit Hoogeveen Honderd jaar veranderingen in de stad’ is een boek die verleden en heden naast elkaar legt.

Uit de collectie van Oud Hoogeveen heeft Ronald Wilfred een selectie mooie oude prentbriefkaarten en foto’s gehaald en vanuit dezelfde positie een actuele foto gemaakt. Zo wordt duidelijk wat er is veranderd en niet is veranderd in Hoogeveen. Ronald Wilfred heeft vooral de foto’s laten spreken.
De lezer kan zich daar dan zelf een mening over vormen. De auteur heeft zijn mening niet in het boek geventileerd, maar persoonlijk maakt hij zich ernstig zorgen om de staat van de monumentenzorg en behoud van erfgoed in Hoogeveen.

Ronald Wilfred heeft meer fotoboeken gemaakt over oude monumenten en straattaferelen in Hoogeveen.
In deze uitgeven boeken staat veel meer tekst met omschrijving van de monumenten, schets van de geschiedenis van Hoogeveen met persoonlijke herinneringen en meningen. Wel een en ander onderbouwd met primair bronnenmateriaal. Ronald Wilfred is niet zo van mooie verhaaltjes vertellen, maar van objectieve geschiedschrijving.  van 1 oktober komt het boek uit en is Hier verkrijgbaar

Deel dit bericht!

Geef een antwoord