Remy Witkamp, rechts op de voorgrond, met een formidabele stelling. Foto Theo Witkamp
Sport

Remy Witkamp schittert op Tata Steel

Hoogeveen – De jeugdschakers van Schaakclub Hoogeveen waren dit weekend actief op drie verschillende fronten. Remy Witkamp schitterde met een mooie tweede plaats op het Tata Steel Schaaktoernooi. Besher Mousa miste in Groningen net rechtstreekse plaatsing voor het NK tot en met 12 jaar.

 

De 17-jarige Witkamp schaakt nog maar 1,5 jaar op de club en maakt het menig gerenommeerde tegenstander erg lastig. Dat gebeurde dit weekend ook in Wijk een Zij tijdens de vierkampen op het toernooi aldaar. In de eerste tweede ronde overvleugelde Witkamp zijn tegenstanders met slim spel. Een remise in de laatste ronde zou genoeg zijn geweest voor een toernooioverwinning. Helaas zat dit er niet in.

 

In Groningen deden drie jeugdspelers van de club mee aan het kwalificatietoernooi voor het NK t/m 12 jaar. Hugo Roeten en Jan-Wietse Klijn deden mee om ervaring op te doen en scoorde naar behoren. Besher Mousa wilde zich rechtstreeks plaatsen voor het NK. Door wat pech moest hij in de laatste ronde winnen. Besher kwam goed te staan, maar in een poging om de winst binnen te halen, ging hij net te ver en verloor de partij. Besher hoopt nu op een wildcard voor het evenement.

 

Bij het GP-toernooi in Dokkum deed Tieme Hoogerwerf mee. Tieme wist het toernooi goed te starten en eindigde uiteindelijk op een vierde plaats.

 

 

 

Geef een reactie