Het Podium - Grote zaal
Amusement

Het Podium bevestigt nieuwe concerten: Kaartverkoop gestart

Het Podium voegt weer een aantal nieuwe concerten toe aan het programma. Het Podium presenteert de volgende concerten: JAMES BURKI + GirlsGirlsGirls op vrijdag 9 februari 2024, Metal Battle op zaterdag 17 februari 2024, Gruppo Sportivo op zaterdag 23 maart 2024, These Wicked Rivers (UK) op zaterdag 13 april 2024 en Status Quotes op vrijdag 17 mei 2024.

Kaarten zijn nu verkrijgbaar via www.hetpodium.nl.

 

JAMES BURKI + GirlsGirlsGirls

Ontdek de gelikte popsongs en grootse rockanthems van de drie-koppige pop/rockband JAMES BURKI uit Den Haag. Sinds 2020 maakt de band indruk met hun EP Dreaming en een succesvolle samenwerking met drum-’n-bass artiest NCT, wat resulteerde in miljoenen streams. Nu is de band klaar om hun debuutalbum te presenteren.

GIRLSGIRLSGIRLS, opgericht aan het begin van dit decennium, staat klaar om de boel op te schudden met catchy poppunktunes en een sterke boodschap van zelfexpressie en saamhorigheid. Deze Haagse band, bekend van singles als Paralysed en Harvest Me, combineert invloeden uit de jaren 2000 emo en de urban scene.

Vrijdag 9 februari 2024, toegang: € 15,00

 

Metal Battle -de voorronde

De Metal Battle, de ultieme Nederlandse bandcontest voor dit allesverpletterende genre, staat op het punt te beginnen. Opkomende bands krijgen de kans om zichzelf live te bewijzen en een spoor van vernietiging achter te laten. In 12 voorrondes strijden in totaal 48 bands tegen elkaar. Na de voorrondes volgen drie bloedstollende halve finales, waarin vier bands per keer vechten voor de overwinning. De uiteindelijke winnaars van deze halve finales staan dan op 20 mei 2024 in Estrado te Harderwijk in de finale.

De voorronde in Het Podium bijwonen kan op zaterdag 17 februari 2024, toegang gratis.

 

Gruppo Sportivo

De Haagse band, bekend van tijdloze hits als Hey Girl, Beep Beep Love, Tokyo, Rock ’n Roll en Disco Really Made It, maakte enkele jaren geleden een indrukwekkende comeback en komt nu naar Het Podium. De bezetting bestaat uit frontman en songwriter Hans Vandenburg (zang/gitaar), Peter Calicher (keyboards) en Max Mollinger (drums). Ook zijn de Bombitas van de partij, Lies Schilp & Inge Bonthond (beiden zang). Bassist Tim Barning maakt het gezelschap compleet sinds het album Great uit 2018, waarmee de band een gevierde terugkeer maakte.

Zaterdag 17 februari 2024, toegang € 22,50

 

 These Wicked Rivers (UK)

These Wicked Rivers, opgericht in 2014, vertegenwoordigt Derby in de nieuwe golf van Britse rock-‘n-roll. Geïnspireerd door bands als Black Stone Cherry en Rival Sons, hebben ze sinds hun oprichting indruk gemaakt met hun blues-doordrenkte moderne rock, met lof voor hun gedurfde liveoptredens.

Ze ontvingen positieve recensies voor hun debuut-EP The Enemy in 2015 en II in 2017. Het debuutalbum Eden kwam in mei 2020 uit, bracht lof en een ‘Track of the Week’-onderscheiding. Op het livecircuit hebben ze een groeiende fanbase opgebouwd en opgetreden op festivals zoals Planet Rockstock en Steelhouse Festival. In maart 2023 begonnen ze aan hun eerste headline-UK-tour.

Zaterdag 13 april 2024, toegang: € 17,50

 

Status Quotes

Deze mannen van Status Quotes zijn opgegroeid met de legendarische muziek van Status Quo, en dat hoor je in elk akkoord. Met diep respect voor het origineel brengen ze de beste Quo-krakers op het podium, waarbij ze de authentieke sound en vibe tot in perfectie benaderen. Status Quotes komt zo dicht bij het originele Quo-geluid dat zelfs Alan Lancaster, oprichter en bassist van Status Quo, zijn goedkeuring uitsprak: “They sound just like the original, It’s good to hear those songs performed so well.”

Na een succesvolle 60 years of Quo clubtour in 2022, ter ere van het 60-jarig bestaan van Status Quo, komt Status Quotes terug met een vervolg: Whatever You Want YouTube Tour. Deze tributeband heeft al bewezen het clubcircuit te rocken en is klaar om opnieuw te schitteren.

Vrijdag 17 mei 2024, toegang € 18,50.

 

Kaartverkoop voor alle concerten is nu gestart via www.hetpodium.nl.

Geef een reactie