Kin

Kin, een bloedstollende misdaadthriller met een sci-fi twist, is het verhaal van de 14-jarige Eli (Myles Truitt) en zijn oudere broer Jimmy (Jack Reynor). Tijdens het verkennen van een verlaten bouwterrein vindt Eli in het puin een vreemde metalen doos. Hij weet niet wat het is, maar als hij het vasthoudt verandert het ding in een wapen en Eli besluit het goed te bewaken. Tegelijkertijd is zijn broer Jimmy net vrij gekomen uit de gevangenis. Hij is nog geld schuldig aan de lokale gangster Taylor (James Franco), maar het plan om hem terug te betalen loopt helemaal fout. Er zit voor Jimmy en Eli niks anders op dan op de vlucht te slaan met een wraakzuchtige crimineel, de FBI en twee geheimzinnige soldaten op hun hielen en het mysterieuze wapen als enige bescherming. Met de hulp van Milly (Zoë Kravitz) die ze onderweg ontmoeten, ontdekken de broers al snel de gevolgen van hun acties en geheimen.

Genre:
Speelduur:
Kijkwijzer:
Regisseur:
Acteurs:
Misdaad, sciencefiction, thriller
103 minuten
12+
Jonathan Bake, Josh Baker
James Franco, Zoë Kravitz, Dennis Quaid, Myles Truitt, Carrie Coon, Jack Reynor

Meer informatie of kaartjes voor deze film bestellen? Dat kan via Vue Hoogeveen!


Recensies

Judith Bos

Judith Bos

Voor een 12+ film vind ik de film toch wel aardig heftig , laat ik daar mee beginnen. Geen heel bloederige scènes, maar toch wel veel actie en zeker een gevoelige kijker kan daar best eens last van krijgen. Daar in tegen is de film voor een volwassen kijker ook weer geen geweldige thriller. Het hangt er een beetje tussenin, een 16+ was een passendere kijkwijzer geweest.

De film zelf is goed in elkaar gezet en hoewel sciencefiction toch altijd wel wat “nep” overkomt, zijn de special effects in deze film in elk geval erg goed! De film is gedetailleerd en niet altijd even voorspelbaar, wat zeker een goed teken is. Het verhaal was daarnaast ook interessant en boeiend om te kijken. Het enige nadeel is dat het wat mak is voor volwassen kijkers, waarvoor je zo’n film zou verwachten. Er had meer diepgang in kunnen zitten en met name de diepgang tussen de twee broers wordt niet echt ver uitgelicht. Maar qua actie en misdaad zeker geen tekort en je blijft zeker wel kijken!

Een goede film dus, maar voor de thrillerfanaten wellicht niet de beste keus.

Natasja van Viersen

Natasja van Viersen

KIN is een actie/Thriller/si-fi film waar je in eerste instantie veel spanning en sensatie van verwacht. Ook als je de trailer hebt gezien denk je dat je naar een zeer goede film gaat. Helaas is het eerste deel van de film erg tam. Dan hoop je dat het na de pauze veel spannender wordt en ook dit vond ik helaas tegen vallen. Het is meer een zielig verhaal van een jonge jongen die wordt meegesleurd in de ellende van zijn oudere broer en hierdoor in moeilijke situaties terecht komt. Dat de jongen toevallig een wapen vind wordt even kort aangestipt en het bedienen van het apparaat zie je zo nu en dan.
Als het wapen dan eindelijk afgaat zijn de special effects wel super mooi gedaan daar is niks op aan te merken. Ook alle gevechten zien er tof uit. De muziek past goed bij de film en de acteurs spelen hun rollen erg goed.

Echt Origineel vind ik de film niet echt we hebben vaker films gezien over kinderen die een buitenaards wapen vinden. Wel vind ik het grappig dat je in deze film veel verwijzingen terug ziet van de short movie die de directors gemaakt hebben enige jaren terug genaamd Bag Man (2014). Ook is het leuk om te weten dat je in de film ziet dat de jonge Eli in het café het spel Terminator speelt en dat de scène van de schietpartij in het politiebureau ook bijna zo gegaan is in de film Terminator. Ik vind het dus grappig om te weten dat die kleine verwijzingkjes een bron van inspiratie zijn geweest voor deze film.

Kortom het verhaal is wat vlak en niet echt spannend maar omdat de rest wel vrij goed is geef ik hem een matige 6

Deel dit bericht!

Geef een antwoord