Expositie Peter van der Veen en Albert Brunsting in de Tamboer

Hoogeveen – Er is een nieuwe expositie in Theater De Tamboer. Tot en met zondag 11 november zijn er olieverfschilderijen van Peter van der Veen en foto’s van Albert Brunsting te bekijken. De expositie is geopend tijdens kantoortijden (maandag t/m vrijdag 09.00 – 17.00 uur) en tijdens voorstellingen.

Peter van der Veen
In zijn olieverfschilderijen gaat Peter van der Veen uit van de klare lijn, die in de loop der jaren steeds verder naar de achtergrond wordt gedrongen. Naast bekende thema’s als dood, liefde en eenzaamheid, duikt in ieder schilderij het thema van de herhaling op. Volgens de schilder is het leven een grote herhaling. Het is de kunst, het binnen die herhaling tot een bepaalde dynamiek te laten komen. Deze dynamiek probeert hij te schilderen. De geconstrueerde composities lijken het resultaat van veel wikken en wegen, maar zijn dat niet, ze komen spontaan tot stand. Hij maakt nooit schetsen. het ene schilderij lokt het andere uit, er ontstaat een oeuvre. Opvallend is het gebruik van kleurrijke patronen, die als een soort van confetti over het doek verspreid zijn. Die patronen zorgen voor dynamiek, er ontstaat binnen het schilderij ritme. Peter van der Veen is lid van het CBK Drenthe en is Chairman van de kunstenaarsgroep Take 5. In 1985 besloot hij zich geheel aan de schilderkunst te wijden. Hij is autodidact en woont sinds 1994 in Meppel.

Albert Brunsting
Regelmatig reist Albert Brunsting naar Nieuw-Zeeland. Tijdens zijn reizen maakte hij prachtige foto’s, die nu te bezichtigen zijn in De Tamboer.
Albert ontwikkelde aan Kunstacademie St. Joost een kritische blik; een andere kijk op beeld en kleur. Zo ontstond een bijzonder gevoel voor kleur, belichting en compositie. De beste componenten om sprekende beelden te maken. Niet alleen fotografie speelt een belangrijke rol in zijn werk, ook het vervaardigen van bedrijfsfilms, instructiefilms, enz. is inmiddels een interessant onderdeel van zijn werkzaamheden geworden, documentaires, video- en DVD-producties voor verschillende bedrijven, overheden en instellingen in Nederland. Opvallende projecten waren, CD-ROM project voor de Maatschappij van Weldadigheid, band- dia en video producties + audio-visuele producties voor Noorder Dierenpark, enz. Jaarverslagen voor oa. bedrijven en instellingen, plus enkele Theaterprojecten.

Nieuw-Zeeland (Albert Brunsting)

Crossing-the-border(Peter van der Veen)

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord