Amusement

Hoogevener en Jong Hoogevener van het jaar bekendgemaakt

Hoogeveen – Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst georganiseerd door Gemeente Hoogeveen, Ondernemend Hoogeveen en Binnenstad Hoogeveen, werden ook de Hoogevener van het jaar en Jong Hoogevener van het jaar bekendgemaakt. Daarvoor deed burgemeester Karel Loohuis een duidelijke oproep aan politici in Den Haag om gemeenten meer eigen beleid te gunnen. 

Om half zes in de avond openden de deuren van Theater De Tamboer voor de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie. Ontvangen met een glas bubbels, de beste wensen van de burgemeester Karel Loohuis, Jan Stam van Binnenstad Hoogeveen en Harjo Woltinge van Ondernemend Hoogeveen en een nieuwjaarsrolletje kon men in de Forumfoyer elkaar begroeten en de nieuwjaarswensen overbrengen. Rond 18:00 uur werd iedereen vriendelijk verzocht om zich naar de Tamboerzaal te begeven, waar burgemeester Karel Loohuis voor de laatste keer de inleidende speech gaf en de bekendmaking deed van de Jong Hoogevener van het jaar. Na de bekendmaking van ook de Hoogevener van het jaar, werd het publiek verzocht terug te gaan naar de Forumfoyer waar tot 20:00 uur drankjes en hapjes beschikbaar waren. Voor de vegetarische bezoekers helaas geen hapjes: er werden enkel frituurhapjes en bitterbalen rondgebracht en ook op de tafels stonden schalen met kaas en vlees. “Dat is niet meer van deze tijd, we moeten toch een beetje kijken wat we eten.” Maar desondanks was de sfeer onder bezoekers gezellig en warmhartig. De volgende editie zal naar verluid de nieuwe burgemeester Martijn Breukelman presenteren.

Jong Hoogevener van het jaar

Dit jaar was Priscilla Boertien verkozen tot Jong Hoogevener van het jaar. De 14-jarige Hoogeveense wordt beloond voor haar werk als vrijwilliger bij Urban Arts Junior, HQ-6 en CultuurKlik. Ook is ze werkzaam op een manege en helpt ze bij verzorgingstehuis Kloosterstaete.

Hoogevener van het jaar

De Hoogevener van het jaar was dit jaar de organisatie van het Stadslichtfestival. De organisatie begon al in 2020 met de eerste editie, maar door Corona ging het festival destijds en ook in 2021 niet door. In 2022 vond de eerste officiële editie plaats, maar in een voorzichtige versie door de onzekerheid van de pandemie die mogelijk in het najaar weer roet in het eten zou kunnen gooien. De tweede editie van 2023 was de eerste editie waarbij alle bedachte plannen écht in uitvoering zijn gegaan en dat is volgens de organisatie dan ook beloond met ca. 70.000 bezoekers in het centrum over de drie dagen van het festival.

Geef een reactie