Nationale Ouderendag

Hoogeveen – Op vrijdag 5 oktober is het Nationale Ouderendag. Op en rondom die dag zet Treant Zorggroep ouderen in het zonnetje. Door leuke activiteiten te organiseren en ze te informeren over gezond ouder worden. Om zo te strijden tegen de eenzaamheid die 200.000 ouderen ervaren in Nederland en ze te ondersteunen bij hun vitaliteit.

Op en rondom 5 oktober organiseert Treant Zorggroep op de ziekenhuislocaties en locaties voor wonen en zorg in het kader Nationale Ouderendag diverse activiteiten. Iedereen is van harte welkom, waarbij ouderen natuurlijk in het bijzonder zijn uitgenodigd.

Informatiemarkt over gezond ouder worden op ziekenhuislocatie Bethesda in Hoogeveen en Scheper in Emmen
Tijdens de informatiemarkt is iedereen van harte welkom om een kijkje achter de schermen te nemen in de dagkliniek Geriatrie (Emmen), vragen te stellen over gezonde (dieet)voeding (en om te proeven), het bewegingsrecept op maat te bekijken, meer te horen over projecten voor ouderen in de regio (Welzijnswerk Hoogeveen), met een ouderdomspak te ervaren hoe het is om ouder te zijn en om je evenwicht te trainen onder begeleiding van fysiotherapeuten (Emmen).
Locatie: in de hal van ziekenhuislocatie Bethesda (dr. G.H. Amshoffweg 1, Hoogeveen) en in en rondom de dagkliniek Geriatrie Scheper, begane grond naast het winkeltje (Boermarkeweg 60 in Emmen)
Datum/tijd: vrijdag 5 oktober, 10.00 – 15.00 uur

Treant doet mee aan Ouderendag De Wolden in Echten (6 oktober)
Op zaterdag 6 oktober organiseren zorgaanbieders in de gemeente De Wolden, waaronder Treant, de Ouderendag De Wolden. Er zijn workshops en vele stands met informatie en demonstraties. Ook zijn er optredens van koren en muzikanten.
Locatie: Gasterij de Molenhoeve, Echtenseweg 15 in Hoogeveen
Datum/tijd: zaterdag 7 oktober, 10.00 – 16.00 uur

Ook op onze locaties voor wonen en zorg is er aandacht voor Ouderendag. Zo is er op vrijdag 5 oktober in samenwerking met de bibliotheek in Olden Kinholt in Hoogeveen een voorleesochtend voor de bewoners van het woonwijkcentrum en kinderen van de Titus Brandsmaschool. In woonwijkcentrum Holtingerhof wordt op 5 oktober bekend gemaakt welke wensen in vervulling gaan die de bewoners eerder in de Gouden Wensboom hingen.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord