foto: Pixabay
Gezondheid

Norovirus slaat toe: Treant neemt maatregelen

Het is de tijd van buikgriep. Helaas hebben patiënten, cliënten en medewerkers binnen Treant hier ook mee te maken. We nemen maatregelen om verspreiding van buikgriep, veroorzaakt door het norovirus, te voorkomen. Ook willen we iedereen vragen goede (hand)hygiëne toe te passen en onze locaties niet te bezoeken bij symptomen van buikgriep.

We zien dat patiënten, cliënten en medewerkers op enkele afdelingen van ziekenhuislocatie Scheper en binnen enkele woonzorgcentra in de regio Emmen buikgriep hebben. Zoals bij een virus gebruikelijk, gelden op deze afdelingen en locaties strenge maatregelen om verdere besmetting te voorkomen. Zo worden besmette patiënten en cliënten geïsoleerd verpleegd, is er beperkte toegang voor bezoekers en medewerkers, zijn er aangescherpte kledingvoorschriften voor medewerkers en wordt er extra schoongemaakt.

Norovirus

Het norovirus is zeer besmettelijk en veroorzaakt buikgriep (heftig braken en diarree). Verder komen koorts, misselijkheid, hoofdpijn en buikkrampen voor. In de meeste gevallen verdwijnen de symptomen binnen 1 tot 4 dagen vanzelf. Bij mensen met een verminderde weerstand, zoals ziekenhuispatiënten, ouderen en jonge kinderen, kunnen de klachten langer duren. Het virus komt in deze periode van het jaar veel voor. Sommige patiënten, cliënten of bezoekers dragen het virus bij opname of bezoek reeds bij zich.

Geef een reactie