Er valt weinig meer te spelen in Green Planet Speelbos (Update)

Pesse: De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft vorige week een controle gehouden in het speelbos bij het tankstation Green Planet. Het bos werd in opdracht van de NVWA gesloten omdat de toestellen niet gecertificeerd waren. Zo bericht het DvhN.

Door het ontbreken van de certificatie kon een inspecteur van het NVWA niet controleren of de toestellen veilig waren. Het speelbos is tot nader order gesloten.

Aanleiding van het onderzoek was een klacht die bij het NVWA was binnengekomen. Enkele attributen zoals de trampoline, het touwwerk voor klimmen en slingeren en de evenwichtsbalk zijn verzegeld. Edward Doorten van Green Planet wordt verantwoordelijk gehouden indien men er toch gebruik van wordt gemaakt. Er zal dan een boete volgen. Het speelbos mag pas weer open als alle toestellen zijn gecertificeerd.

Green Outdoor Adventure Park

Edwin Doorten kwam onlangs in het nieuws met plannen voor een ‘Green Outdoor Adventure Park’ dat bij omwonenden op grote tegenstand stuit. Zij zijn tegen een hoge klimtoren met grote elektronische reclameschermen in het natuurgebied.

Zie ook: Plan voor ‘Green Outdoor Adventure Park’ verrast omwonenden

Steun voor plannen Green Edge blijkt minder groot dan initiatiefnemers doen lijken

Update:

Inmiddels is bekend gemaakt dat alle attributen gekeurd zullen worden maar dat het wel even gaat duren. De verwachting is dat het speelbos in het voorjaar van 2019 weer kan worden opengesteld. Edwin Doorten was niet op de hoogte dat de diverse hindernissen van planken en touwwerk ook officieel gekeurd moesten worden.

Deel dit bericht!

8 gedachten over “Er valt weinig meer te spelen in Green Planet Speelbos (Update)

 • 19 september 2018 om 10:52
  Permalink

  Totdat er een kind uit een speeltoestel of touwladder valt, en zich ernstig verwond.

  Dan is de wereld weer te klein, en wordt er geklaagd dat er niet voldoende toezicht is uitgevoerd.

  Prima zo, ook dhr Doorten moet zijn zaakjes voor elkaar hebben, en dat heeft hij nu even niet.

  • 19 september 2018 om 19:29
   Permalink

   Als kinderen buiten spelen en in een boom klimmen kunnen ze er ook uit vallen en zich ernstig verwonden Mushkin, gewoon een bordje plaatsen: gebruik op eigen risico!
   Kinderen leren zo ook niet meer waar de grens ligt van wat kan en wat niet kan, schaafwonden en blauwe plekken horen ook bij opvoeden/opgroeien!

 • 20 september 2018 om 12:42
  Permalink

  Uiteraard heeft ook Doorten zich te houden aan wetten en regels. Een uit commercieel oogpunt gedreven speelvoorziening moet zorgen dat de zaakjes op orde zijn. Ook van de Gemeente Hoogeveen wordt dat verwacht voor haar eigen speelvoorzieningen. Het is dan ook verbazingwekkend dat de Gemeente Hoogeveen voor Doorten kennelijk een oogje heeft dichtgeknepen.

  • 20 september 2018 om 14:32
   Permalink

   Wat is er commercieel aan deze speelvoorziening dan Gerard?
   Je hoeft niet te betalen om er te spelen hoor!

 • 20 september 2018 om 21:29
  Permalink

  Nou Mmo7, als jij denkt dat dhr Doorten voor de liefdadigheid een speelbos heeft gemaakt ben je wel heel erg naïef.

  Natuurlijk heeft hij dit bos en andere speeltoestellen alleen maar aangeschaft om klanten te trekken naar zijn pomp en horeca gelegenheid, en daar is ook niets mis mee, maar zorg dan wel dat je de zaakjes goed voor elkaar hebt.

  En dan kom je niet weg met een bordje “voor eigen risico”, want zoals ik al eerder zei als er iets mis gaat wordt je daarvoor aansprakelijk gesteld.

  Het gaat trouwens niet alleen om het speelbos maar ook de trampoline en klimtoestel welke onder de overkapping staan vallen hier onder.

  • 21 september 2018 om 14:32
   Permalink

   Natuurlijk snap ik dat hij met een dergelijke voorziening mensen met kinderen naar zijn pomp en horeca toe lokt, ik ben inderdaad niet naïef!
   Ouders hebben zelf ook een verantwoordelijkheid maar iedereen wil altijd maar de schuld bij anderen neerleggen.
   Vorige maand hebben mijn kleinkinderen er heerlijk gespeeld, niks mis mee!

Geef een antwoord