Algemeen

Nieuwe cursussen Avondschool Hoogeveen van start

Hoogeveen: Dinsdag 9 oktober trapt Avondschool Hoogeveen het nieuwe cursusjaar af. Op dinsdag 25 september en dinsdag 2 oktober zijn er informatieavonden om inwoners van Hoogeveen te laten kennismaken met de avondschool en het cursusaanbod. Iedereen die iets wil leren, is van harte welkom!

 “Avondschool Hoogeveen biedt je de kans om een cursus of training te volgen of om je kennis bij te spijkeren. Dat gaat heel ontspannen; je leert op jouw manier en in jouw tempo”, legt projectleider Kees de Vries uit. “In het komende cursusjaar bieden we weer diverse interessante cursussen aan. Het hele jaar kunnen deelnemers terecht voor hulp bij autotheorie, VCA, Nederlands en rekenen. Daarnaast zijn er verschillende cursussen die een aantal avonden duren, zoals computervaardigheden, koken, creatief met dingen uit de natuur en klussen in en om het huis. Bij voldoende belangstelling kunnen er ook andere cursussen starten.”

Vrijwilliger worden bij Avondschool Hoogeveen?

De avondschool is een initiatief van het Roelof van Echten College, RSG Wolfsbos, het Alfa-college, RENN4, SWW, Taalhuis, Ambiq en de gemeente Hoogeveen. De Vries: “Op dinsdagavond komen deelnemers en vrijwilligers samen op schoollocatie Eduwiek (Voltastraat 27, Hoogeveen). In moderne praktijklokalen, bijvoorbeeld voor hout- en metaalbewerking en ook met uitgebreide kookvoorzieningen, helpen de vrijwilligers de deelnemers met leren. We zijn nog op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om een cursus te geven.”

Informatieavonden

Avondschool Hoogeveen organiseert informatieavonden op dinsdag 25 september en dinsdag 2 oktober. Tussen 19.00 uur en 20.00 uur kunnen geïnteresseerde deelnemers en vrijwilligers vrijblijvend binnenlopen voor meer informatie over de mogelijkheden. Het cursusjaar start op dinsdag 9 oktober (van 19.00 uur tot 21.00 uur).

Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/avondschoolhoogeveen of neem contact op via info@avondschoolhoogeveen.nl.

Geef een reactie