Algemeen

Groep 8 van De Schuthoek eindigt op vierde plaats in mediamasters

Groep B 8 van OBS De Schuthoek is de meest mediawijze groep van Drenthe. Landelijk eindigden zij op de vierde plaats, waar er in totaal 8000 groepen meededen. Hiermee hebben zij een schoolreisje gewonnen naar het Omniversum in Den Haag, waar zij een workshop dronevliegen zullen krijgen!
Eén van de opdrachten, naast het beantwoorden van vragen over mediawijsheid, was het maken van een sketch over kinderrechten. Julia Slomp, leerling van groep 8, bedacht een grappig verhaal, filmde en regisseerde de sketch samen met Liv Corba, en plakte alle scènes weer aan elkaar om zo te komen tot een filmpje van precies 1 minuut. Ook met deze opdracht viel de groep in de prijzen, een professionele filmmaker zal op school komen om de film nog een keer op te nemen! https://www.youtube.com/watch?v=blmCbbK-U9M
Het was de dertiende editie van MediaMasters. Meer dan de helft van de groepen 7 en 8 in Nederland gingen de strijd met elkaar aan. Ruim 188.000 leerlingen tussen de 10 en 12 jaar oud hebben tijdens deze week op een speelse manier basiskennis opgedaan over de onderwerpen sociale media, kunstmatige intelligentie, nepnieuws, privacy en online pesten.
Gedurende de week hebben de leerlingen geprobeerd zoveel mogelijk bits te verdienen, zowel op school als thuis. De scholieren werkten samen aan MediaMissies en namen deel aan mediawijze uitdagingen en creatieve opdrachten, variërend van het ontwerpen van een eigen sociale media platform tot het maken van een podcast.

Geef een reactie