Amusement

Geweldig muziekaanbod op 17e editie Bluesfestival in De Tamboer

Hoogeveen – De 17e editie van het Bluesfestival in Theater de Tamboer werd afgelopen zaterdagavond gehouden. Met artiesten uit de Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Engeland en Nederland was het een mooie afwisseling van allerlei soorten bluesmuziek: Powerblues, Mississippi blues tunes en soul ballads. 

Het festival werd om 20:00 uur in de Forumfoyer geopend door Ralph de Jongh, een welbekende artiest in Hoogeveen die met regelmaat volle zalen trekt in De Tamboer en Het Podium. Een half uur later begon Birdmens in de Tamboerzaal. Wereldwijd bekend en geliefd door hun show op ‘Moulin Blues’ in 2022, gaf de band ook deze avond een geweldig optreden en stond de zaal vol met meedansend publiek. Om klokslag 21:00 uur begon VAN TASTIK in de Parkfoyer met spelen. De Blueslegende die de wereld over zwierf en optrad op BBC Live en andere welbekende podia, zat op deze avond in een intieme setting op het kleine podium onder de trap. Een klein kwartier later begon in de Passagezaal Cuby’s Blues. Erwin Java, Erwin Nyhoff en Sean Webster en band brachten een ode aan Harry Muskee en zijn band Cuby & The Blizzards. Zij traden om 23:15 uur nogmaals op in dezelfde zaal en beide optredens zat de zaal volledig vol, met mensen die een plekje zochten op de trappen en langs de muren om een glimp op te kunnen vangen.

Om de klok van 22:00 uur startten twee bands tegelijk: in het Forumfoyer begon Dilana Smith en in de Tamboerzaal begon Alvin Youngblood. Dilana Smith is een Zuid-Afrikaanse zangeres die vooral bluesrock zingt, waarbij nummers van Janis Joplin, Tina Turner of eigen geschreven muziek voorbij komt. Alvin Youngblood Hart is een wereldberoemde artiest die al eens een Grammy Award won en zowel solo de wereld rondreist om op te treden als ook met zijn band Alvin Youngblood Hart’s Muscle Theory. Om 23:00 uur begon Gerry Hundt Trio met zijn optreden in het Parkfoyer en werd hij begeleid door Daniel Fastro op gitaar en Tommy Lehnert op drums. De multi-instrumentalist trad op met welbekende nummers van zijn laatst uitgebrachte albums waarmee hij diverse nominaties voor award heeft gekregen.

Om 23:30 uur begon in de Tamboerzaal Bernard Allison te spelen, waarin veel nummers van zijn nieuwste albums ‘Highs and Lows’ werden gespeeld. De zoon van Luther Allison (bluesgitarist) vermengd blues met funk, rock en R&B en creëert daarmee een heel eigen stijl om niet te vergeten. Klokslag middernacht sloot JJ Thames, die eerder al in 2017 optrad op het Bluesfestival in Hoogeveen, deze editie van het Bluesfestival in Theater de Tamboer af. De jonge rasartieste gebruikt muziek als therapie en beschrijft veel eigen ervaringen, die ze met haar fantastische, krachtige stem het publiek in slingert.

Met bijna 1200 verkochte kaarten voor het festival was het een geweldig feest met een afwisselend aanbod aan muziek, lekker eten en een hoop gezelligheid!

Foto’s: GD Fotografie & CapturedByMark.nl

 

FOTO’S HIERONDER MARK OTTEN – CAPTUREDBYMARK.NL

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: