Zakelijk

Yvonne Bijl-Hooijer hield boekpresentatie ‘Zwanekiend’

Hoogeveen – Op 14 september gaf Yvonne Bijl-Hooijer de boekpresentatie over haar eerste dichtbundel ‘Zwanekiend’. De Hollandscheveldse dichteres heeft al eerder van zich laten horen op Taal an Taofel in Sleen, Loketpoëzie in Beilen en inmiddels tweemaal op het Brummelfestival in Pesse/Ruinen. Waar haar boek te koop is, vindt u hier.

Een paar jaar geleden deed ze bij het Huus van de Toal de Drenthecursus, waar haar liefde voor de Drentse taal nog verder werd aangewakkerd. Het beviel haar zo goed, dat het veranderde in een passie: schrijven in het Zuid-West-Drents. Sinds die tijd heeft ze meer dan 150 gedichten en verhalen geschreven, waarvan meer dan de helft in het boek ‘Zwanekiend’ zijn gepubliceerd.

Tijdens de boekpresentatie hebben Henny Bouwman en Robbin Bijl, de zoon van Yvonne, ook een aantal gedichten voorgedragen. Het eerste exemplaar van het boek ‘Zwanekiend’ werd uitgereikt aan Alja Kiers en Diana Huizing. Naast de lessen tijdens de Drenthecursus, zijn zij ook een grote motivatie voor Yvonne geweest om in de Drentse taal te blijven schrijven. Baukje Bloemert van Huus van de Toal was ook aanwezig bij de presentatie, zij legde uit wat de verschillen zijn tussen de Drentse dialecten en waarom het zo belangrijk is dat de Drentse taal blijft bestaan.

Vanuit de redactie, van harte gefeliciteerd met de publicatie van je allereerste bundel en we hopen natuurlijk nog meer van je te horen!

Foto’s en tekst door GD Fotografie.

Geef een reactie