Nieuwe inzichten door workshop Hoogeveense Uitdaging

Hoogeveen: Donderdag 13 september kwamen ruim 20 deelnemers vanuit stichtingen, verenigingen en maatschappelijke organisaties bij elkaar om een workshop te volgen. Ze waren te gast bij de Rabobank die de locatie en de catering heeft verzorgd. Tijdens de workshop werd stilgestaan bij samenwerken met bedrijven en wat hun organisatie voor de bedrijven zo aantrekkelijk maakt. Anders denken dan in geld was de rode draad die door het programma liep.

Een eerste kennismaking leverde meteen al nuttige verbindingen op. Een organisatie die op zoek is naar dagbestedingsplaatsen werd meteen benaderd door de vrijwilliger van de schaapskooi die extra inzet voor het onderhoud van de schaapskooi goed kan gebruiken.

Na de eerste kennismaking ging men aan de slag met het formuleren van vragen. Hoe kan je een vraag zo stellen zodat de Hoogeveense Uitdaging of het bedrijf hiermee aan de slag kan. En dat blijkt lastiger dan gedacht. Het meest effectief is om uw organisatie of uw project kort en krachtig te presenteren maar hoe doe je dat dan? En er is gesproken over een tegenprestatie. Wanneer een bedrijf u helpt met materialen, kennis, kunde of handjes wat kunt u dan aanbieden?

Door in gesprek te gaan en te oefenen kwamen er meteen binnen de groep al leuke ideeën langs hoe men elkaar kan versterken. De een organiseert ontmoetingen tussen jonge ouders en de anderen is op zoek naar jonge ouders. Er gaan gesprekken plaatsvinden met een potentieel vrijwillig coordinator voor de Samenloop voor Hoop 2019 in Hoogeveen. En er was het idee om een 2e-hands kledingbeurs te organiseren waarvan de opbrengsten voor een andere vrijwilligersorganisatie zijn.

Bent u nu ook een stichting, vereniging of vrijwilligersorganisatie en op zoek naar materialen, faciliteiten, kennis & kunde of handjes voor tijdelijke klussen. Meld dit dan aan op de website www.hoogeveenseuitdaging.nl en zij nemen contact met u op.

Workshop Hoogeveense Uitdaging

Geef een reactie