Sport

Badmintonvereniging Smash Hoogeveen start competitie

Hoogeveen – Badmintonvereniging Smash Hoogeveen is afgelopen zaterdag 15 september weer begonnen met de competitie. De jeugd mocht in de ochtend als eersten aantreden. Jeugd 1 heeft erg netjes gewonnen met 7-1. Jeugd 3 wist 4 punten binnen te halen. Hierna mochten de senioren teams hun eerste wedstrijden gaan spelen.

Team 1 komt dit jaar uit in de 3e divisie landelijk. Jos Rollman en Pim nijmeijer betraden als eersten van het team de baan en wisten hun loodzware dubbel helaas niet te winnen. De eerste set werd nog gewonnen maar de 2e en 3e werden helaas verloren. Roos van Goor en Stephany de Jonge wonnen hun dubbel wel. Dit was een spannende wedstrijd maar werd wel in 2 sets gewonnen.

Hierna moesten de singles gespeeld worden. Cedric Loopers speelde een erg sterke wedstrijd maar wist het na 3 sets niet naar zich toe te trekken. Van Goor speelde een goede wedstrijd maar kwam aan het eind een klein beetje te kort en wist hierdoor niet te winnen. Ook Rollman kon zijn zware single helaas niet naar zich toe te trekken evenals de Jonge, ook zij trok aan het kortse eind.
Zo stond de stand inmiddels op 1-5 in het nadeel van Smash. Gelukkig gingen de mix partijen hoopvoller voor het eerste team. Het waren beide zware wedstrijden maar wisten deze naar zich toe te trekken waardoor het eerste van Smash Hoogeveen toch nog 2 punten binnen wisten te halen. Met een uitslag van 3-5 helaas geen winst maar door de vele goede en gelijkwaardige partijen die gespeeld zijn biedt het veel perspectief voor de rest van de competitie.

Team 2, uitkomend in de 4e divisie landelijk, wist met 4-4 gelijk te spelen. Team 3 wist netjes te winnen met 5-3 en voor team 4 was het een zwaar begin van de competitie, deze verloren met 1-7. Volgende week zaterdag, 22 september, speelt Smash Hoogeveen ook weer thuis. Team 1 zal dan Barneveld ontvangen. foto:Marc van der Veen

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: