5e editie van de Ouderen4daagse

Pesse – Aanstaande dinsdag, 18 september 2018 is de officiële aftrap van de Ouderen4daagse 2018. Dit project is een initiatief van Stichting Actief Samenleven . Het ballonbedrijf Ad Ballon uit Breda komt aanstaande dinsdag, onder voorbehoud van het weer maar de weergoden lijken de deelnemers van de ballonvaart goed gezind, met de grote luchtballon van Stichting de Zonnebloem, naar Pesse, de vestigingsplaats van de stichting.

De luchtballon van de Zonnebloem heeft een speciale mand waarin twee mensen met een beperking gebruik kunnen maken van een zitplaats die hydraulisch worden opgepompt zodat de mensen zittend kunnen kijken over de rand van de mand. Hiernaast zijn er nog een viertal staanplaatsen en is er nog een plaats voor de piloot.

De voorbereidingen van deze unieke ballonvaart zullen rond 17.30 beginnen en de plek waar het allemaal moet gaan gebeuren is het korfbalveld van KV NIEK in Pesse. Liefhebbers zijn van harte welkom een kijkje te komen nemen.

Een aantal deelnemers van deze ballonvaart zijn in het kader van de Ouderen4daagse 2018 aangemeld bij Stichting Actief Samenleven door één van hun thuishulpen. De Hoogeveense Uitdaging organiseert op Nationale Ouderendag, 5 oktober ook een project waarin wensen worden vervuld voor ouderen, waar de Hoogeveense Uitdaging zich vooral richt op ouderen die woonachtig zijn in verschillende verzorgingstehuizen, richt Stichting Actief Samenleven zich vooral op kwetsbare en eenzame ouderen, die ouder zijn dan 70 jaar en nog zelfstandig woonachtig. Dit jaar was er ook een wens voor een ballonvaart binnengekomen bij de Hoogeveense Uitdaging en heeft Actief Samen-leven hier speciaal een plaats in de mand van de ballon beschikbaar gesteld. Samenwerken is ook samen verbinden. Vorig jaar haalde de spectaculaire landing van de ballon de voorpagina van het Dagblad van het Noorden. Dit jaar hopen we op een prachtige ballonvaart en een rustige landing.

Stichting Actief Samenleven houdt kantoor in de Oosterhof in Pesse. Om de band met het dorp te versterken had de stichting een leuke actie bedacht. Inwoners van Pesse konden op een viertal plaatsen in het dorp aanmeldingsformuliertjes inleveren en vanavond om 18.00 wordt uit de 150 binnengekomen formuliertjes één winnaar getrokken en deze inwoner van Pesse krijgt een gratis ballonvaart aangeboden van Actief Samenleven.

Dit jaar organiseert Stichting Actief Samenleven voor de 5e keer de Ouderen4-daagse, in het weekend van 5, 6 en 7 oktober zullen er weer naar verwachting tussen de 70 en 80 lang gekoesterde wensen in vervulling gaan. Bij dit omvangrijke project wordt er nauw samengewerkt met SWW Hoogeveen, een aantal thuiszorgorganisatie en belangenorganisaties voor ouderen in Hoogeveen. Op maandagmiddag 8 oktober vindt de gezellige slotmiddag van de Ouderen4daagse plaats bij het ALFA College in Hoogeveen. Al een aantal jaren achtereen organiseren studenten van de opleidingen Zorg en Welzijn en Business Culinair van het ALFA College de gezellige slotmiddag van de Ouderen4daagse. Voor deze middag worden alle ouderen voor wie een wens in vervulling is gegaan uitgenodigd. Vrijwel alle wensen worden één op één begeleidt door een vrijwilliger. Ook deze vrijwilligers worden als blijk van waardering uitgenodigd voor de slotmiddag. Onder genot van een hapje, drankje en muzikale omlijsting kan worden teruggekeken op veel vervulde wensen.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord