Elko terecht onderuit in Vaassen

VAASSEN – Het vlaggenschip van Elko reisde afgelopen weekend richting het Gelderse Vaassen om aan te treden tegen de hoofdmacht van Regio’72. Een onbekende tegenstander voor de equipe van Johan van Tilburg.

Door Michel Otten

Echter waren er wel degelijk overeenkomsten tussen beide ploegen. Zowel Elko als Regio’72 wist vorig seizoen promotie af te dwingen via het spelen van een zogeheten beslissingswedstrijd. Daarnaast wisten beide hoofdmachten hun eerste competitiewedstrijd om te zetten in winst. Elko boekte een knappe thuiszege op het Groningse ROG en Regio’72 wist de volle buit mee te nemen uit Vroomshoop door TOP (V) over de knie te leggen. Afgegaan op deze statistieken, konden de toeschouwers een spannend duel verwachten waarin beide teams hun goede competitiestart een vervolg wilden geven met een tweede zege op rij. Niets bleek minder waar toen de thuisploeg uit de startblokken schoot. De Elkoërs keken vrij snel tegen een achterstand aan. In eerste instantie werd hierop geantwoord, alleen hierna beleefde Elko een zure middag waarin het haar meerdere moest erkennen in een goed spelend Regio’72. Beide teams zochten de kleedkamer op bij een 15-7 tussenstand. Na rust wist Elko bij vlagen beter spel op de mat te leggen, alleen het maakte geen enkel moment aanspraak op de overwinning. Scheidsrechter Ligt floot af bij 28-15.

Op een zonovergoten sportpark Oosterhof gaf scheidsrechter Ligt om 16:00 uur het startsignaal voor het duel tussen beide promovendi. De thuisploeg wist direct met scherp te schieten, wat Elko de gehele eerste helft achtervolgde als een plaag. Regio’72 maakte de dienst uit vanwege de doortastendheid die getoond werd in het korfbalspel. Daarnaast werd de thuisploeg in het zadel geholpen door het beperkte afrondingspercentage aan Elko-zijde. Tot 3-3 konden de Elimmers blijven aanhaken, hierna liepen de Vaassenaren uit naar 7-3. De gehele eerste helft bleef het onderlinge verschil groot waardoor Regio’72 en Elko gingen rusten bij een 15-7 tussenstand.
Het laatste half uur stond voor Elko in het teken van het hervinden van vertrouwen en spelritme. De Elkoërs kozen voor een andere aanpak, wat enigszins effect had. Een overwinning bleek te ver gegrepen deze middag. Het verschil wat in de eerste helft gemaakt werd door de thuisploeg wisten de Elimmers niet goed te maken. Mede doordat Regio’72 ook in het tweede bedrijf van de wedstrijd haar zaakjes keurig op orde had. Dit zorgde voor een 28-15 nederlaag, wat gezien het spelbeeld een terechte nederlaag was voor Elko.
Desalniettemin bevinden de Elimmers zich na twee speelronden in de middenmoot van de rangtabel. Aankomende zaterdag speelt de hoofdmacht van Elko de eerste derby van het veldseizoen tegen Thrianta uit Hoogeveen. In Elim wordt om 15:30 uur het startsignaal gegeven. Alle support is van harte welkom!