Laatste kans om Menso Alting College van binnen te bekijken

Hoogeveen – Zaterdag 22 september Demolition Day in Hoogeveen! Van 10.00 tot 16.00 uur kunt u  van dichtbij ervaren wat de kunst van slopen en asbestsaneren inhoudt. Tevens is dit de laatste kans om het voormalig Menso Alting College deels van binnen te bekijken.

Bork Groep is een prachtig familiebedrijf waarvan de geschiedenis teruggaat naar 1946. De huidige directie wordt gevormd door Jan en Roelof Bork. Zij staan aan het roer van de Bork Groep welke zich met Sloopwerken, Asbestsaneringen, Recycling en Milieutechniek bezig houdt. Dagelijks wordt er met 130 medewerkers hard gewerkt aan het leveren van een mooi en duurzaam stuk werk.

Alle onderdelen van het gehele sloopproces worden in eigen beheer en regie uitgevoerd. Om alle onderdelen van het sloopproces verantwoord en veilig uit te voeren zijn onze bedrijven in het bezit van alle noodzakelijke certificaten en staat maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel.

Op duurzaamheid en circulariteit is een gezonde visie: “Materialen zijn voor ons grondstoffen die met een gezonde inspanning hergebruikt moeten worden op de manier zoals oorspronkelijk is bedoeld”. Onnodig verspillen proberen we zoveel mogelijk te voorkomen, waarmee we bijdragen aan een minder grote voetafdruk op de aarde.

De reden om mee te doen aan Demolition Day is omdat Bork wil laten zien dat slopen veel meer is dan alleen slopen. Het is in veel gevallen vakkundig demonteren en sorteren. Uitgangspunt is steeds weer goed en verantwoord slopen met vakmanschap en precisie en daarnaast visie en oog voor de toekomst. Het begrip duurzaamheid wordt concreet gemaakt d door de aandacht te richten op de circulaire grondstoffeneconomie. Bijvoorbeeld door het geschikt maken voor hergebruik van betongranulaat in nieuw beton, maar ook door het produceren van olie uit de vrijkomende afvalstoffen.

Veel nieuwe plannen beginnen met slopen. Slopen is daarmee niets minder dan ruimte creëren voor iets nieuws. Dit voeren wij uit met de verantwoordelijkheid voor veiligheid, kwaliteit en milieu. De persoonlijke relatie met de klant staat hierbij altijd voorop. Elk project wordt op dezelfde manier benaderd. Professioneel, vakkundig, betrouwbaar, op maat en volgens de geldende eisen en regels.

Locatie
De locatie die Bork groep open stelt voor publiek op Demolition Day ligt aan de Julianastraat in Hoogeveen. Het betreft de sloop van het voormalig Menso Alting College.

 

Deel dit bericht!

2 gedachten over “Laatste kans om Menso Alting College van binnen te bekijken

  • 16 september 2018 om 13:39
    Permalink

    IS dit nu een artikel over dat de school gesloopt wordt en je mag rondkijken of reclame voor bork

  • 16 september 2018 om 15:41
    Permalink

    Dit is domweg ordinaire reclame voor het sloopbedrijf. Ik dacht ook dat het een nieuws item was over de school en zijn historie, maar kwam er al snel achter dat dit niet het geval was. Jammer.

Geef een antwoord