Tammo Zingt Ede Staal
Amusement

Programmering De Tamboer en Het Podium 23 oktober t/m 29 oktober 2023

TikTok Tammo | Tammo zingt Ede Staal | Uitverkocht

Vrijdag 27 + zaterdag 28 oktober | 20.15 uur | muziek | De Tamboer

Tijdens de coronapandemie werd TikTok Tammo, Johannes Peetsma, bekend met zijn video’s op social media waarin hij humoristische verhalen uit de provincie deelt. Hij is uitgegroeid tot ambassadeur van Stad en provincie en in 2020 is hij verkozen tot Groninger van het Jaar. Tammo vertolkte bij de online editie van het Bevrijdingsfestival Groningen enkele nummers van streektaalzanger Ede Staal samen met het Noordpool Orkest. Na een compleet uitverkochte tour van zijn voorstelling in het voorjaar keert hij terug met een reprisevoorstelling.

Zo ook in De Tamboer, waar beide voorstellingen snel uitverkocht raakten. Het belooft een verrassende voorstelling te zijn met mooie dynamiek tussen het cabareteske van TikTok Tammo en de prachtige nummers van Ede Staal op een oprechte manier gebracht. Tammo wordt begeleid door pianist Jasper Stuut, gitarist Marius van der Leij en Mark Pepping op accordeon.

Meer info: www.detamboer.nl

 

Jaarlijkse Jeugdtheaterdag in De Tamboer

Zondag 29 oktober | vanaf 12.00 uur | kids | De Tamboer

Het einde van oktober nadert, dat betekent dat het bijna tijd is voor de jaarlijkse Jeugdtheaterdag in De Tamboer. Omdat het in Drenthe en Groningen Oktober Kindermaand is, is de Jeugdtheaterdag gratis voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Het programma bestaat uit twee wonderlijke voorstellingen voor kinderen van respectievelijk 4+ en 6+ jaar en daaromheen organiseert het theater creatieve workshops en gezellige doe-dingetjes.

 

Voorstellingen

Stippeltje (4+)

Stippeltje is een lieve, muzikale en kunstige voorstelling over de grote waarde van kleine dingen. Stippeltje is het allerkleinste verfstipje op het schilderij De Sterrennacht van Vincent van Gogh. Al honderdtweeëndertig jaar staat ze stil en kijkt er niemand bewust naar haar. Maar dan ontdekt museumdirecteur Meneer Huppeldepup ineens een gaatje in het mooie doek. Stippeltje is uit het schilderij geklommen!

Conciërge Karel begrijpt niet waarom Stippeltje uit zo’n wereldberoemd schilderij weg wil gaan. Maar Stippeltje heeft zin om de wereld te ontdekken. Stippeltje en Karel ontdekken samen dat kleine dingen van heel grote waarde zijn. Want is De Sterrennacht eigenlijk niet gewoon een papiertje met wat kleuren? Een sprankelende voorstelling vol vrolijke liedjes over een wereldberoemd schilderij.

Van hier tot oneindig (6+)

Wist je dat je eigenlijk heel groot en heel klein tegelijk bent? Stel je maar eens voor dat je tussen de sterren zweeft en naar jezelf kijkt. Dan ben je maar een mini-stipje in het oneindige heelal. Maar kijk nu eens vanuit je cellen naar jezelf. Oneindig veel cellen vormen samen jouw lichaam. Wat een gek gevoel, hè?

Elektriciens Joes en Henk doen een klusje op een school. Als er iets heel kleins misgaat, heeft dat hele grote gevolgen. De twee gaan op avontuur in de ruimte én reizen door hun lichaam. Onderweg komen ze sterren, planeten, longen, aders, cellen en zichzelf tegen. Niet te bevatten!

Van hier tot oneindig is een filosofische voorstelling over inzoomen en uitzoomen. Over grote gevoelens en kleine frustraties. Over je onderdeel voelen van een groter geheel. En vooral: over het wonder van het bestaan.

Voor tickets en info: www.detamboer.nl

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: