Splitsing Alescon in volle gang

Hoogeveen: Op 1 januari 2019 bestaat Alescon niet meer. De mensen en werkzaamheden worden overgedragen aan Werkplein Drentsche Aa (gemeenten Aa en Hunze, Assen en Tynaarlo) en een nieuw op te richten organisatie in Zuid (De Wolden, Hoogeveen en Midden-Drenthe, waarvan de naam op dit moment nog niet bekend is).

Extra werk voor de ondersteunende afdelingen

Alles is erop gericht om dit zo goed en geruisloos mogelijk te doen, zodat vanaf 1 januari de bedrijfsvoering vanuit een “nieuwe jas” kan worden voortgezet met bekende en vertrouwde collega’s.

Voornamelijk voor de ondersteunende afdelingen Vastgoed en Facilitaire Zaken, KAM (Kwaliteit, Arbo en Milieu), Inkoop, Verzekeringen en Wagenpark betekent dit dat we bezig gaan, samen met alle betrokkenen in het bedrijf en de nieuwe verantwoordelijken vanuit de organisaties, om de splitsing goed voor te bereiden en uit te voeren. We zorgen ervoor dat alles voortgezet kan worden in de twee organisaties. In sommige gevallen betekent dit, afhankelijk van waar de huidige collega’s geplaatst worden, dat bepaalde werkzaamheden door andere personen worden uitgevoerd en/of dat taken van huidige functionarissen deels worden aangepast aan de nieuwe situatie. Ook de komende jaren zal zich dit blijven (door-) ontwikkelen, passend binnen de ontwikkelingen van de deze bedrijven en de koers die deze organisaties afzonderlijk gaan varen. “

Dit heeft de directie in een nieuwsbrief nader toegelicht aan de medewerkers.

3 gedachten over “Splitsing Alescon in volle gang

 • 15 september 2018 om 09:30
  Permalink

  Beetje jammer dat ze de mensen aan het kapot maken zijn die alles opgebouwd hebben door ze verplicht thuis te zetten onder het mom, je hebt een grote bek en we kunnen niks met je.
  Het is zo dat werkleiders geen tegenspraak dulden en puur hun eigen wil doordrukken.
  Met toestemming van de hogere leidinggevenden

  • 15 september 2018 om 13:30
   Permalink

   Spreek je uit ervaring boeren en buitenlui?
   Zo ja, maak je klacht kenbaar bij het college van B&W van Hoogeveen die mede verantwoordelijk zijn voor het bij Alescon (straks voorlopig Nieuwe Entiteit Zuid) gevoerde beleid. Geeft dat geen bevredigend resultaat dan kan je alsnog je beklag doen bij de Ombudsman.

   • 15 september 2018 om 14:39
    Permalink

    is allebei al gebeurd

Geef een reactie