Sport

Nena Bruins pakt mooie derde plaats op ‘spannend’ toernooi

Hoogeveen/Schiermonninkoog – Voor jeugdschakers is het jaarlijkse uitje naar Schiermonnikoog het hoogtepunt. Dit weekend werd daar het traditionele schaaktoernooi gehouden. Schaakclub Hoogeveen ging er met zeven kinderen naartoe. Alleen Nena Bruins behaalde dit keer een prijs. De rest zat er dicht tegenaan of had vooral veel plezier.

 

Met de bood naar een eiland varen voor een schaaktoernooi maakt het altijd spannend. Zeker wanneer de wind hard waait en het water hoog staat. Vanwege het hoge water vertrok de bood zelf later en was iedereen net op tijd voor het toernooi.

 

Nena Bruins liet zich opnieuw van haar beste kant zien. Ze verloor wel enkele partijen, maar herstelde zich telkens sterk. Samen met vier andere spelers eindigde ze op een gedeelde tweede plaats. Toen moest de organisatie gaan rekenen. Het kwam erop neer dat Nena een barragepartij voor de 2de/3de plaats moest spelen. Nena speelde deze sterk, kwam erg goed te staan, maar had helaas te weinig tijd om de goede stelling in winst om te zetten.

 

Van de andere Hoogeveense spelers deed Joas Dekker het ook uitstekend. Joas speelt vanwege school even wat minder schaak, maar op Schiermonnikoog werd hij knap gedeeld derde. Helaas kreeg hij geen beker omdat hij het onderling duel van de speler waarmee hij gelijk was geëindigd, had verloren.

 

Dieuwke Inia speelde ook een knap toernooi. Tot aan de laatste ronde deed ze nog mee om de prijzen. In die laatste ronde stond ze lange tijd gewonnen, maar het werd toch remise.De andere spelers uit Hoogeveen begonnen het toernooi niet zo goed en maakte snel geen kansen meer op een prijs, maar stuk voor stuk herstelden ze zich goed en winsten toch nog meerdere partijen te winnen.

Geef een reactie