Personeel Refaja krijgt applaus op laatste werkdag

Stadskanaal/ Hoogeveen – Over een maand zal er hoogstwaarschijnlijk, net als gisteren bij het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal, een daverend applaus klinken voor het personeel van de afdelingen verloskunde en klinische kindergeneeskunde van het Bethesda ziekenhuis.

Via een erehaag en luid applaus verlieten de medewerkers, soms hevig geëmotioneerd voor de laatste keer hun werkplek. De afdelingen klinische verloskunde en kindergeneeskunde van het Bethesda ziekenhuis in Hoogeveen sluit in navolging van het Refaja ziekenhuis gisteren; 15 oktober hun deuren. Dit is het gevolg van een besluit van TREANT om de afdelingen te concentreren in Emmen. Voor poliklinische zorg, dagbehandelingen en voor- en nazorg kunnen patiënten wel in alle Treant-ziekenhuizen terecht. Ziekenhuisbevallingen zijn echter niet meer mogelijk op beide gesloten locaties en zullen nu moeten gebeuren in 1 van de ziekenhuizen in de omgeving. Archief foto acties tegen sluiting

Deel dit bericht!

4 gedachten over “Personeel Refaja krijgt applaus op laatste werkdag

 • 14 september 2018 om 13:06
  Permalink

  Velen van de daar aanwezigen zullen zich niet hebben gerealiseerd dat men applaudisseerde voor hen die noodgedwongen het sterfhuis moesten verlaten. Van Refaja zal niets anders overblijven dan een polikliniek. Dit omdat de SEH (Spoedeisende Eerste Hulp) binnenkort ook wel zal worden opgeheven. Dit omdat voor de SEH dezelfde 45-minuten bereikbaarheidseis geldt als voor klinische verloskunde en klinische kindergeneeskunde. Een goed rekenaar zal dus concluderen dat 1+1=2. Hetzelfde lot is Hoogeveen ook binnenkort beschoren. Het is dan ook noodzaak dat de minister binnen 1 maand Treant sommeert haar concentratie in Emmen te staken. Is eenmaal klinische verloskunde en klinische kindergeneeskunde ook verdwenen uit Hoogeveen dan is het opheffen van SEH in Hoogeveen en concentratie in Emmen van SEH de volgende logische stap.
  Onmiddellijke actie is dus geboden.

 • 16 september 2018 om 15:48
  Permalink

  @ Gerard, ik snap je onderbouwing, maar geef toe, dat welke actie ook ondernomen wordt het veranderd helemaal niets meer aan die zogeheten sterfhuis constructie. Ergens in het pluche zullen ze zeggen, het gaat helemaal volgens schema en plan, goed er zijn wat strubbelingen maar die kunnen we wel aan.
  En ik verwacht al zeker niet dat een minister hier een bindende uitspraak over doet. Als die sowieso al een uitspraak doet.

 • 19 september 2018 om 12:20
  Permalink

  @Gerard, zoals ik al zei, dat met de minister gaat niet lukken.

  Citaat minister,

  Minister Bruno Bruins begrijpt het besluit van Treant om de afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde te sluiten.

Geef een antwoord