Zonnepanelen meegewogen in bepaling WOZ bepaling

Hoogeveen – Gemeenten mogen rekening houden met zonnepanelen bij het vaststellen van de WOZ-waarde van een woning. Volgens een recente uitspraak van het Hof Leeuwarden, mag een gemeente zonnepanelen op woningen meenemen in de waardering, omdat het hebben van zonnepanelen waarde toevoegt aan een woning.

Op dit moment is de werkwijze bij SWO De Wolden Hoogeveen dat zonnepanelen bij een woning niet apart een onderdeel zijn van een WOZ-object en dus ook niet apart een waarde krijgt.  Wel is het zo dat als een woning energiezuinig is of meerdere energiezuinige maatregelen heeft genomen zoals zonnepanelen, volledige isolatie, warmtepompen hier rekening mee wordt gehouden in de vergelijking.

Verhoging Ontroerend Zaak Belasting in 2019
In de begroting voor 2019 die bekend is gemaakt op 11 september, laat het college weten de onroerendezaakbelasting (OZB) te verhogen met vijf procent, naast de gebruikelijke indexering van 1,5 procent.

2 gedachten over “Zonnepanelen meegewogen in bepaling WOZ bepaling

  • 14 september 2018 om 16:43
    Permalink

    Eerst investeren in duurzame energie en als dank krijg je dus een hogere OZB. En als je energie levert ontvang je minder dan wanneer je die inneemt. En dit alles wordt flink aangemoedigd door de gemeente om energie neutraal te worden. Als je duurzaam wilt zijn moet je dus extra betalen en de gemeente strijkt met de eer. Hulde!

Geef een reactie