Amusement

Programmering De Tamboer en Het Podium 2 oktober t/m 8 oktober 2023

Piaf de musical| Suzan Seegers, Thomas Cammaert e.a.

Vrijdag 6 oktober | 20.00 uur | musical | De Tamboer

Als één van Frankrijks grootste artiesten overleed Edith Piaf, ‘de kleine mus’, 60 jaar geleden na een leven vol drank, drugs en mannen. Nog altijd worden haar onsterfelijke liedjes, onder andere Non, Je Ne Regrette Rien en La Vie En Rose, wereldwijd beluisterd en gezongen. In deze nieuwe Nederlandse musical herbeleeft de fenomenale Piaf belangrijke momenten uit haar leven.

 Het verhaal

Muzikale legende Edith Piaf is zojuist overleden. Ze is in de war. Dit is niet wat ze ooit had bedacht: sterven in een of ander gehucht. Nee, ze zou sterven in Parijs met een priester aan haar bed. De pas overleden Edith komt vier karakters tegen: de Engel, de Duivel, de Nar en de Dood. Haar man Theo Sarapo heeft toch naar haar geluisterd. Hij belde een ambulance met de leugen dat Edith slaapt. Zo wordt ze vervoerd naar Parijs. Een lange tocht van bijna duizend kilometer.

Zo lang ze nog niet in Parijs is, leeft ze nog. Dat houdt Edith zichzelf en haar vier metgezellen voor. Edith Piaf wil weten waar de vier karakters in haar leven waren. Stuk voor stuk lieten ze een onuitwisbare indruk op haar bestaan achter. Met hun verhalen en haar eigen fenomenale muziek, ontdekt Edith wie ze was en wat ze achterlaat.

Cast

Suzan Seegers kruipt in de huid van Edith Piaf. De cast bestaat verder uit Thomas Cammaert, Cystine Carreon, Job Bovelander en Hein Gerrits.

Voor tickets en info: www.detamboer.nl

 

Pé & Rinus | goan weer lös! | UITVERKOCHT

Vrijdag 6 oktober | 20.15 uur | muziek | De Tamboer

Ruim veertig jaar geleden, in 1980, stonden Peter de Haan en Frank den Hollander voor het eerst als straatzangers Pé Daalemmer & Rooie Rinus in de Groningse Herestraat. Het bleek een vruchtbare samenwerking die leidde tot bekende hits als Hoornse Plas, Hee Doe, Carnaval in ’t Noorden en Alcohol. Deze nummers behoren tegenwoordig bijna tot het Groninger erfgoed. Ook in Hoogeveen zijn de twee mateloos populair, de voorstelling in De Tamboer is uitverkocht.

Veertig jaar vriendschap en muziek, dat moet natuurlijk gevierd worden. Daarom zijn de mannen nu terug, samen met hun fantastische begeleidingsband De Containers. Frank en Peter voelen zich nog net zo jong als in 1980. Nog altijd is er niets leuker dan samen over dat podium te rauzen. Dus kiek oet, want Pé en Rinus goan weer lös! Met Peter de Haan op zang en gitaar, Frank den Hollander op zang, Herman Grimme op toetsen, Mervyn Gerds op basgitaar en Jetse Goris op slagwerk.

Voor tickets en info: www.detamboer.nl

 

 Rapalje | Celtic Folk Night

Vrijdag 6 oktober | 20.30 uur | Folk | Het Podium

Bezoekers wanen zich bij Rapalje in de Schotse Hooglanden, de uitgestrekte Ierse vlakten en de sfeervolle taveernes en herbergen. Deze avond staat garant voor stampende jigs en reels, ontroerende ballades en een vleugje heavy metal; stilzitten is vrijwel onmogelijk.

 Duik mee in de geschiedenis, tweeduizend jaar geleden, toen de Kelten werden verdreven van het vasteland van Europa. Er was echter een dappere band die weerstand bleef bieden aan de verleidingen van moderne pop- en rockmuziek, en zo hun eigen unieke plek veroverde in de moderne muziekwereld. Gewapend met niets meer dan hun instrumenten en hun krachtige stemmen, gaat Rapalje op een epische strooptocht langs clubs, podia en theaters, zover het oor reikt.

In Het Podium zijn de bierkruiken rijkelijk gevuld en staat de whiskyfles prominent op tafel. Voel je één met de ruige mannen en betoverende schoonheden die thuishoren in de adembenemende Schotse Hooglanden en beleef deze avond met mede folk-liefhebbers.

Voor tickets en info: www.hetpodium.nl

 

René van Meurs | 2636 (reprise)

Zaterdag 7 oktober | 20.00 uur | cabaret | De Tamboer

In zijn reprise-voorstelling 2636 is cabaretier René van Meurs kwetsbaar, persoonlijk en grappig. Zijn eerlijke verhalen en hilarische anekdotes bevatten altijd steengoede grappen. “Theater als troost in optima forma”, schreef Trouw over zijn vorige show. In zijn vijfde programma zet René deze lijn onverminderd voort. Het belooft een mooie theateravond te worden. Of zoals ze in Schipluiden zeggen: “Heemaal goud joh!”

Schipluiden is een bijzonder dorp. Alles leeft, bruist, sputtert tegen en beweegt. Als iets niet zint, krijg je de wind van voren. Geloven ze in je? Dan heb je wind mee. Tegelijkertijd kan het een fijne, windstille plek zijn. Een luwte, om je op te laden voor de volgende storm. Bijvoorbeeld wanneer je aan de vooravond staat van een nieuwe fase, met je levenservaring en goede gedrag. Dan moet je er ineens echt wat van gaan maken. Zo hoort dat toch? Dingen vinden, verantwoordelijkheid nemen. Maar misschien wil je gewoon nog wat dollen en loltrappen. Dat moet ook kunnen toch? René vertelt erover.

Over René van Meurs

René van Meurs is al jaren vaste waarde van comedycollectief Comedytrain. Hij won de jury- en publieksprijs van Cameretten, toerde met vier avondvullende programma’s langs uitverkochte zalen en werd in 2018 genomineerd voor Neerlands Hoop.

Voor tickets en info: www.detamboer.nl

 

Ian Siegal | Presents B.L.U.E.S.

Zaterdag 7 oktober | 20.15 uur | blues, muziek | De Tamboer

De Britse zanger en gitarist Ian Siegal behoort tot de top van de nationale en internationale blueswereld. Samen met Roel Spanjers (Luther Allison), Big Dave (The Electric Kings), Mischa den haring (t-OO) en Dusty en Darry Ciggaar (The Rhythm Chiefs, Dry Riverbed Trio) komt hij terug naar Hoogeveen. Na twintig jaar vriendschap vormen deze zes multi-awardwinnende muzikanten een bluesband. Het doel? Hun grote liefde voor de blues delen met het publiek.

 Verwacht een unieke show vol onvervalste bluesklassiekers. Ian Siegal en zijn band vieren de geschiedenis van de blues; van de oorsprong in New Orleans via de Harlem Renaissance tot aan de Mississippi Delta. Ian Siegal is geen onbekende in Hoogeveen, want hij speelde al meerdere malen op het Bluesfestival Hoogeveen in De Tamboer.

Siegal is opgenomen in de Britse Blues Hall of Fame, won maar liefst negen Britse Blues Awards, nam de Europese Blues Award drie keer mee haar huis en won de MOJO Blues Album van het Jaar award twee keer. Toch is hij allesbehalve een arrogante vedette die het liefst zijn zilver poetst. Hij is juist altijd bezig met zijn volgende show, zijn volgende song en zijn volgende album.

Voor tickets en info: www.detamboer.nl

 

De kleine zeemeermin | De Musical

Zondag 8 oktober | 10.30 uur & 13:15 uur | musical | De Tamboer

Families zitten goed in De Tamboer: sprookjesliefhebbers kunnen zich laten betoveren in de onderwaterwereld van De kleine zeemeermin en hierbij indrukwekkende kostuums en prachtige zang en dans verwachten.

 Het verhaal

De Zeemeermin mag op haar 18e eindelijk naar de oppervlakte zwemmen en de wereld daarboven bekijken. Daar wordt ze verliefd op een prachtige Prins. Ze wil net als hem een mens worden en met hem trouwen, maar daarvoor heeft ze eerst benen nodig. De Zeeheks stelt haar voor een onmogelijke keuze. Ze kan de Zeemeermin benen geven, maar dan is ze voor altijd haar stem kwijt. Of is er nog een andere mogelijkheid? Kom erachter in De Tamboer!

Voor tickets en info: www.detamboer.nl

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: