Zakelijk

Kunstenkorf vlammend van start ( In het voormalig pand Scala)

Hoogeveen – Jarenlang stond het gebouw aan Markt 5 bekend als Scala, of “de muziekschool”. Na het faillissement van het kunstencentrum in maart 2023 leek die vanzelfsprekende waarde misschien voorgoed voorbij. Maar de vakdocenten van Scala lieten het er niet bij zitten: zij sloegen de handen ineen en richtten Kunstenkorf op, een samenwerkingsverband tussen ZZP-vakdocenten muziek, dans en musical.

Gemeentelijke ondersteuning
De vakdocenten kwamen met een plan en gingen in gesprek met de gemeenten Hoogeveen en De Wolden. Want ook op de gemeentehuizen werd gevreesd voor het verdwijnen van laagdrempelig maar kwalitatief hoogstaand cultuuronderwijs in de regio. Beide gemeenten zegden hun hartelijke steun toe aan het docentencollectief, waardoor niet alleen onderdak is gewaarborgd voor docenten en leerlingen, maar ook de faillissementsboedel van Scala gespaard is gebleven, leden van een muziekvereniging voor een lager tarief kunnen lessen, én er een financiële tegemoetkoming is voor alle leerlingen tot 18 jaar. Zo kunnen leerlingen al les krijgen vanaf 350 euro voor een heel schooljaar. Docenten en leerlingen zijn opgelucht: cultuureducatie in de vrije tijd blijft overeind.

Leslocaties
Ook het vertrouwde gebouw aan Markt 5 blijft. Door zo efficiënt mogelijk te roosteren kan Kunstenkorf, samen met andere partners, op dezelfde locatie blijven werken.
In gemeente De Wolden blijft Kindcentrum De Heidevlinder de hoofdlocatie voor het collectief. Daarnaast worden er lessen gegeven op andere leslocaties in De Wolden.

Proefles-actie
Zoveel mogelijk mensen van alle leeftijden plezier laten beleven door kunstbeoefening, dat is het doel van Kunstenkorf! Want bezig zijn met kunst en cultuur is niet alleen leuk, het is ook heel gezond, goed voor je hersens en een perfecte manier om je te uiten en te verbinden met een ander.
En om de aftrap van hun nieuwe collectief te vieren, bieden de docenten van Kunstenkorf een unieke kennismakingsactie: 4 muzieklessen voor €39. Aanmelden voor deze actie kan tot aan de herfstvakantie. Meteen inschrijven voor een gratis proefles naar keuze kan natuurlijk ook!

De vakdocenten van Kunstenkorf hebben elk hun eigen lespraktijk.  Op de website van Kunstenkorf staan alle mogelijkheden en muziekinstrumenten waar je les in kunt krijgen.
Kijk op de website kunstenkorf.nl voor informatie of aanmelding.
www.kunstenkorf.nl

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: