RegioRadio gaat Letter voor Letter!

Hoogeveen: Deze week is de Week van de Alfabetisering. Donderdag 13 september zal het programma RegioRadio gewijd zijn aan de Week van de Alfabetisering. Ook in Hoogeveen wonen veel mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Dat is niet handig want bijna overal moet je kunnen lezen: in de supermarkt, op je werk, overal!

Kun je niet goed lezen dan heb je het moeilijk op je werk en kun je de krant en brieven niet goed lezen. Gelukkig kun je in Hoogeveen hulp krijgen. Je kunt naar school of het Taalhuis. Er wordt van alles georganiseerd.

In het programma RegioRadio komen twee mensen vertellen over waar ze zoal mee bezig zijn. De eerste gast is Anke de Jong van de Bibliotheek. Ze gaat vertellen over laaggeletterdheid, wat het betekent en wat je eraan kunt doen. De tweede gast is René Karst. Hij geeft samen met Carola Smit een concert in de bieb. Tijdens de Meet & Greet ontmoet je René en Carola, en krijg je gratis een CD met handtekening van het concert in Emmen (op=op)!

Naast de ontmoeting met René en Carola, geven de medewerkers van het Taalhuis informatie over wat ze voor je kunnen betekenen om beter te leren lezen, schrijven, rekenen en digivaardiger te worden. Want deze lieve vrijwilligers kunnen je alles vertellen over hoe leuk het is om dit beter te leren.

RegioRadio van 18.00 – 19.00 uur op www.radiohoogeveen.nl of 106.8fm in de ether en 104.1fm op de kabel.
Bibliotheek Willemskade: Zaterdag 15 september van 11.45 – 12.15 uur

Deel dit bericht!

Een gedachte over “RegioRadio gaat Letter voor Letter!

  • 16. september 2018 om 11:39
    Permalink

    Heel goed dat RegioRadio aandacht geeft aan dit onderwerp. Misschien zou een wekelijks programma in vorm van taaltraining ook goed zijn, dus een soort schoolradio.

Geef een reactie