Sport

HZVV maatje te groot voor Hoogeveen zaterdag

HOOGEVEEN – Reikhalzend keek iedereen uit naar de invoering van het weekendvoetbal. Eindelijk zou de kraker tussen HZVV en Hoogeveen zondag in competitieverband worden gespeeld. De realiteit is echter dat het gat tussen HZVV en Hoogeveen zaterdag kleiner is dan die met Hoogeveen zondag. De ‘echte’ clash tussen rood en blauw laat dus nog op zich wachten. Zaterdag stond wel de mini-versie op het programma tussen HZVV en Hoogeveen zaterdag. Daarin waren de rooien met 4-0 duidelijk een maatje te groot.

Hoogeveen miste met Zifyon Djababoe, Marco Santing en Kevin Kerssies een aantal belangrijke spelers en zag HZVV al snel toeslaan. Na elf minuten was het Yoran Popovic die na een hele fraaie aanname de score opende. De van Genemuiden teruggekeerde spits bewees al snel opnieuw zijn waarde door binnen een kwartier ook de 2-0 in de touwen te jagen. Even daarvoor was Sander van Veen nog dichtbij de gelijkmaker.

HZVV bleef daarna gevaarlijk, maar had het vizier niet op scherp staan of moest in doelman Slot haar meerdere erkennen. Na een uur spelen gooide het de wedstrijd echter op slot. De van FC Ommen overgekomen Tom Simons was de doelpuntenmaker. Vlak daarna was het opnieuw raak. Doelman Slot was zijn doel uit, waarna Jan Hup het vizier net niet op scherp had staan, maar de ingevallen Tim Mulder wel alert was: 4-0.

Bij vier treffers bleef het. Voldoende voor HZVV om samen met ZZVV verder te bekeren. De ploeg van trainer Herman Schonewille kan zich opmaken van de competitiestart in de tweede klasse. Daarin wacht zaterdag meteen een mooie uitdaging uit bij Achilles 1894 in Assen. Dat duel begint om 15.00 uur en is later ook in samenvatting te zien via Hoogeveen TV.

HZVV – Hoogeveen zaterdag: 4-0. Scoreverloop: 11e en 14e Yoran Popovic 1-0 en 2-0, 58e Tom Simons 3-0, 64e Tim Mulder 4-0. Scheidsrechter: Tommy Postma. Gele kaarten: Hup (HZVV), Hourmat Allah (Hoogeveen). Opstelling Hoogeveen: Slot, Kroezen (Van der Haar), Kobes, Ruben de Haas, Van Veen (Yildirim), Kriekjes, Pattipeilohy (Van Wijk), Evenhuis (Bezuyen), Wolters, Hourmat Allah (Ohalem), Reinders.

Foto: Tijn Jutstra

Geef een reactie